Flash: Околоочна грижа

16/01/2016

Околоочният контур ми е чувствителна тема, защото е и най-чувствителната част от кожата на лицето. Както знаем, около очите кожата е най-тънка и най-лесно се бръчка. Да сме честни – магически крем няма, ако имаме бръчка в тази област, то колкото и да я третираме с крем няма да изчезне. Но това което можем да направим е, използвайки хубав крем за очи, да предотвратим появата на нови или задълбочаването на вече образувалите се. В този пост тип „флаш“ искаме да направим една малка разходка из околоочните кремове които сме ползвали и нашите впечатления. Ще пропуснем в това ревю крема на Benefit It’s Potent и Eye balm на 100%pure, защото вече бяха споменати многократно.

1

1. Sensai – Cellular Performance Eye Contour Balm. Повтарям с този крем и то е защото определено ми харесва. Японска марка която наистина предлага страхотни продукти. Кремчето е в стандартна 15ml стъклена кутийка с пластмасова капачка и апликатор. Много е важно да ползваме апликатора, а не пръста директно в кутийката по хигиенни причини. Както веднъж ми каза една консултантка – това не е буркан с мед а крем който ще ползваш около 6 месеца. На третото пипане в крема директно с пръсти той вече е пълен с бактерии. Силно хидратантен и третиращ, крем който може да се ползва сутрин и вечер.

2

2. Bio Effect – EGF Eye Cream: страхотен серум за сутрешно ползване на една неизвестна за мене до сега исландска марка – Bio Effect. Поръчах си го онлайн, след като четох и четох мнения за него и се оказа много добра покупка. Серумът е в малко пластмасово шишенце и апликаторът е рол-он което прави поставянето много лесно. Освен това рол-онът е метален, и обикновено хладен и веднага освежава околоочния контур. Недостатъкът му е че макар и силно третиращ, не е силно хидратантен при което след поставянето му изчаквам около 10 минутки и слагам крем за очи. Но предполагам, че това е нормално за серумите – пълни с активни съставки, които попиват за секунди но слабо хидратиращи.

3

3. Time Bomb – Smart Balm Eye Cream – Непозната за мене марка докато не попаднах на нея в Лондон преди около година. Марката е доста достъпна (околоочният крем беше по-малко от 20 лири) и предлагат доста хубави неща. Околочният крем не е най-добрият който съм ползвала, но две неща ми допадат в него: 1. че е тубичка, много малка и лесно преносима и мога да го нося в чантата и 2. може да се слага върху грима, което го прави идеален за ползване на обяд, в офиса, за рехидратиране на зоната. Не е силно третиращ, но хидратира много добре.

4

4. Chanel – Ultra Correction Line Repair – получих го като мостра, 5 мл, но имайки предвид че нормалният крем са 15 мл, 5 мл. е една трета, т.е. е достатъчно за да се пробва и то доста добре. Кремът е много нежен, лек за поставяне, хидратира чудесно и дълготрайно, но е предимно за нощно ползване защото не третира сенки под очите или торбички.

5

5. Clarins – Gel contour des Yeux. Гелът обещава предимно изсветляване на тъмните кръгове под очите и дрениране на торбичките в зоната. Истината е че не го пробвах многократно, защото още на първото поставяне не ми хареса. Застана ми никак си сухо и некомфортно, а не видях особена разлика в сенките под очите за това просто спрях да го ползвам.

6

6. Carita – Progressif Anti-rides creme Lisse supreme Yeux. Оказа се доста пълен крем – хидратира, подхранва, има силно анти-ейдж действие но и спомага доста за спадането на торбичките и изсветлява леко кръговете. Това го прави идеалният крем за за дневно и вечерно ползване.

4

7. Guerlain – Orchidee Imperiale Eye and Lip Cream. За мен това е най-пълният крем за възстановяваща грижа. Използвам го нощем, защото е по-мазничък, но и за дневна употреба кремът е изключително подходящ. Това е може би единствения крем, за който мога да кажа, че видимо запълва финните линии, озарява кожата и определено я прави да изглежда по-жизнена и млада.

8. И за да не кажете, че от всички продукти на Guerlain съм доволна, ще споделя и разочарованието си от Abeille Royale Gold Eyetech Eye Sculpt Serum, с който не се разбрахме още на ниво опаковка. Въпреки помпозните обещания, привършвам опаковката и няма да повторя, защото реален ефект от този серум не видях. Приятен е като консистенция, но от продукт от този клас, аз лично очаквам доста повече.

By Sani