Flash: Очните линии

19/01/2016

В някой друг пост ще обърнем и внимание на моливите за очи, но днес искам да си поговорим за течните очни линии.

Винаги много съм ги харесвала, но ги ползвам редовно от сравнително скоро – може би година или две, защото преди това ми беше много трудно да си ги слагам. А то, като всичко в живота, е въпрос на навик и много, много, много проби ( и грешки).

Защо точно течна очна линия, а не молив? Моливът е идеален за опушен грим, за блендиране и за по-неутрални лукове. Но истинска очна линия, чисто изваяна, с извито крайче, си е истиняна красота, поне за мен. Е, момичета, щом аз се научих и вие ще можете…търпение и да започваме. Да споделя, че макар и да не съм левичарка, при мен лявата ръка е водещата. И колкото и консултантки да ме караха да си правя линията на на дясното око с дясната ръка, аз продължавам да си правя и двете очи с лявата ръка. Така че, каквото и да ви казват, очевидно няма една истина – всичко е упражнение.

Ето я и моята скромна колекция очни линии:

1. Chanel – Ectiture de Chanel – тип фулмастер, много лесен за употреба тъй като единственото, за което трябва да се внимава, е да не ви трепне ръката. Аз го имам в черно и кафяво, но в кафяво ми харесва повече. Оказа се, че ако заместя черна спирала и молив (ай-лайнер) с кафяви, пак подчертавам очите, но освен това им придавам повече мекота и топлина. Пробвайте!

2

3

2. Guеrlain – Еye liner – стандартна очна линия, в стъклено шишенце с дълга дръжка и много много тънка четка. Моята пак е в кафяво, явно ми е мания. Вече знаете за моята страст по Guerlain, но категорията очни линии – този път марката не ми е фаворит. В сравнение с тази на Chanel, изсъхва по-бавно и се размазва по-лесно.

4

3.Too-faced – 3 way – И тя е тип фулмастер, но от вида троен ай-лайнер. Първоначално и аз се запитах -защо троен? Обикновено след като направим линията, я повтаряме още един или два пъти, за да я направим по-изразителна. Е, Too Faced с техния троен апликатор, ни спестяват повтарянето. Само с едно нанасяне, линията е силно черна и много наситена! Единственият и недостатък е, че с този трикрайник, е по-трудно да се извие дъгата накрая.

5

6

7

4. Kat Von D. Това е марка която дойде със страшен бум в Европа, нокакто дойде, така бързо затихна . Като цяло козметиката на Kat Von D е представена като много много трайна и съответно очната линия се предполага, че е почти татуировка върху окото. Та, не е лош, но чак пък татуировка… малко е дръзко да го твърдят. Освен това, ако си направя очната линия малко по-дебела ( защо пък не?), тя веднага се отпечатва в горната част на клепача. Цветът който най-много ми харесва е зелен, Буковски, разкошен цвят, но го слагам само с много много тънка линия, за да избегна нежеланите отпечатъци. Стои невероятно в комбинация с черно – първо една зелена линия а отгоре, много тънка черна.

10

11

5. Benefit – push-up liners – те са полу-течни полу-твърди тип молив. Имам го в лилаво, зелено и разбира се черно. Любимият ми е лилавият. Стои страхотно цял ден, без да помръдне и изсъхва веднага върху клепача. Трябва обаче да се ползва умерено – не трябва да излиза прекалено много продукт от апликатора, защото иначе мазалото е гарантирано!

8

9

6. Make up forever Aqua eye-liner – взех го в страхотен червеникаво-лилав цвят, но нещо не се разбрахме. С апликатор тип тънка четка, тази очна линия много бавно съхне и веднага се лепи на горния клепач. Извитото крайче се размазва и разтича за около 2-3 часа. Предполагам, че е нещо във формулата и взаимодействието и с моята кожа.

12

13

7. Marc Jacobs Eye Liner – пак тип фулмастер, но с него мога да правя много тънки линии, тъй като е много фин и много наситен. Мисля, че черното никога не е било толкова черно, колкото при тази очна линия и за това от  черните ми ай-лайнъри, този ми е любим!

14

15

8. By Terry Еye Powder Khol – арабско вдъхновение, което много ми допадна. Xем е прахообразно, хем е много прецизно, точно като течен ай-лайнер. За това и го включвам в този пост. Моят цвят е черен, много удобен за подчертаване на долната част на окото. Повечето ай-лайнъри са предимно за очната линия над горните мигли, докато този е много подходящ за под долните миглички. Само един недостатък – тъй като е прахообразен, при поставяне и леко трепване, може да си нацапате бузките. Ако ще ползвам By Terry, оставям фон до тена за след нанасянето на ай-лайнъра, за да няма пробиви.

16

17

18

Доста ми са ми интересни по-ярките, цветните очни линии, които със сигурност, обаче не са толкова ежедневни. Скоро, може би, ще натрупам и ще се похваля с колекция и в цветната категория.

By Sani