Fun’Ethic: Новата Био Козметика

06/02/2017

Fun’Ethic

Вероятно не познавате марката Fun’Ethic, до скоро не я познавах и аз. Когато я проучвах, обаче, се натъкнах на няколко факта, които събудиха симпатиите ми. Fun’Ethic е създадена през 2011г., от двама инженери, които оставят работата си и основават компанията въз основа на етичните корпоративни ценности.  Fun’Ethic е натурална козметика, която разработва отговорни към околната среда и организма продукти, при пълна прозрачност на съдържанието. Продуктите са с етикет COSMEBIO, което е гаранция за натуралния им състав. Казвам всичко това, защото наскоро се срещнах с проблемите, свързани с парфюма и силикона в продукт на известна марка. За това ще разкажа друг път, но го споменавам, защото от тогава чета внимателно опаковката и определено избирам за себе си натурални продукти.

Продуктите на Fun’Ethic

 

са разделени според възрастта в три категории. Те са адаптирани в зависимост от вида кожа, специфична за конкретната възраст.  „Да бъдеш тийнейджър“ е серията за мазна и като цяло проблемна кожа. „Да бъдеш на 20“ цели да осигури блясък, а  „Живей своите 30“ адресира конкретни проблеми като сухота и хидратация. Разбира се, ако един тинейджър има суха кожа, той спокойно може да използва серията „Живей своите 30“ и обратното. От Beautyskin.bg бяха така добри да ми изпратят три продукта за проба и за тях ще ви разкажа днес.

Мицеларна вода „Живей своите 30“

Fun’Ethic

беше за мен продуктът, който бях сигурна, че ще за себе си ще отхвърля. Причината е, че не използвам мицерална вода за почистване на грим и до сега не съм се спогодила с нито един такъв продукт на пазара. Дори и с обичаната от вас Bioderma. Мицеларните води винаги изсушават кожата ми и когато се почиствам с тях ги усещам груби. След тяхното използване винаги имам зачервявания и дискомфорт и откровено ги избягвам. Продуктът на Fun’Ethic, обаче се оказа различен. Той има лек кафеникаво-лилавеещ цвят и аромат на … нищо. Не че няма аромат, просто така си представям да мирише нищото.

Тази мицеларна вода премахна грима ми бързо и напълно, но не остави кожата ми суха. Не смятах, че ще се справи, но почисти водоустойчива спирала и очна линия, а фон дьо тенът за нея изобщо не беше проблем. За да проверя колко добре е почистила, разбира се, след това измих с Clarisonic и четката ми остана напълно бяла. В ежедневието използвам двуфазни десмакиянти, които разграждат грима бързо, но не го събират добре от кожата. Или поне не на първото минаване. За това съм свикнала по четката на Clarisonic да остава следа от фон дьо тен. Мицеларната вода на Fun’Ethic остави кожата ми чиста, за  кратко време. А както знаете, бързината с която се случват нещата в рутината ми по почистване на грима, за мен е е от изключително значение.

По-важното, обаче, е че мицеларната вода на Fun’Ethic остави кожата ми в комфортно състояние без да я изсуши. Също така, след използване нямам червенини по лицето и очите, а това превръща Мицеларна вода „Живей своите 30“ в най-добрия продукт в тази категория, който аз съм срещала. Не за пренебрегване е и цената от 13.90 лв., която за натурален продукт намирам за изключително ниска.

Магически кърпички за грим

Fun’Ethic

са за многократна употреба и заместват памучните тампони. Напълно в рамките на концепцията на марката, след употреба се изпират, може и в пералня и могат да се използват многократно, като обещанието е за полезен живот до две години. Моят опит с тях не започна добре, защото когато ги извадих от опаковката ми се сториха много твърди, а мицеларната вода, с която следва да се използват, не попиваше в тях изобщо. Размерът им е удобен /10х10см/, но в началото ми се видяха прекалено тънки за да са удобни. Всички тези ограничения изчезват след първото изпиране на кърпичката.

Аз не я слагам в пералнята /защото тези кърпички са напълно идентична с цветоулавящите кърпички, които използвам/, но я изпрах на ръка. Гримът от нея  падна без особени усилия. Изсъхна бързо и след това беше по-мека, плътна и лесна за работа. В опаковката за 13,90 лева идват пет бройки, като полезния живот на всяка е 300+ употреби. Този продукт не може да се използва с двуфазни /мазни/ десмакиянти, тоалетно мляко, но пък е идеалното допълнение към мицеларната вода на марката. Отново с екологичен привкус.

Маската за лице „Живей своите 30“

е моето откритие и продуктът, който най-много ми допадна. Той се дозира с помпа, а консистенцията му е кремообразна и лека. Бяла на цвят, тя няма аромат и следва да се нанася на плътен слой, за 15 минути, с отмиване. До сега не съм използвала продукт с овлажняващ характер, който да се изпива така от кожата ми! Не зависимо колко от нея нанеса, след няколко минути тя се е абсорбирала в лицето ми и единствената следа е един леко сух слой. Първия път, когато я използвах, буквално я забравих и се сетих да я отмия след около час. При отмиване, тя не образува пяна, а нещо с цвят и консистенция на мляко, което просто пада с водата. Ефектът върху кожата ми е забележителен – тя е мека, гладка, озарена и изглежда страхотно. И не само изглежда – така я и усещам.

Започнах да използвам маската сутрин. Липсваше ми продукт, който да нанасям сутрин, да действа бързо и да не утежнява кожата. Маската на  Fun’Ethic е идеална за тази цел и с нея получавам всичко, което очаквам от подобен продукт: бързо и дълбоко овлажняване на кожата, който води до видимо озаряване и подмладяване. Във вечерната ми рутина, открих, че маската има много добър ефект като продължение на вечерния ми крем. Съвсем честно, това  е продуктът, който ще продължа да поръчвам и ползвам.Редовната цена на продукта е 21 лева, но в момента той е с 20% намаление в сайта на Beautyskin.bg.

В заключение…

мицеларна вода Fun’Ethic

Изключително съм доволна от срещата си с Fun’Ethic. В нейно лице открих органична марка с много добро качество и на изключително достъпна цена. Ако трябва да посоча ограничения, те не биха били по-различни от тези на която и да е друга чиста, био козметика. Fun’Ethic не би допаднала на тези от вас, които държат на стандартните аромати и консистенции на конвенционалната козметика. За тези, които биха решили в полза на „аромата на нищо“ – горещо препоръчвам. Продуктите на Fun’Ethic можете да намерите в новия електронен магазин на Beautyskin.bg. Ще си позволя да отворя една малка скоба. Там можете да намерите и продуктите на Mia Höytö, които горещо препоръчвам.

*Продуктите са ми предоставени безплатно от Beautyskin.bg. Този пост е базиран на личния ми опит и отразява реалното ми мнение за продуктите.