Giorgio Armani: Eccentrico Mascara

22/08/2016

ЦВЕТНА СПИРАЛА ЗА МИГЛИ GIORGIO ARMANI ECCENTRICO

Да си призная, не съм много по цветните спирали, но в сезон като лятото, от време на време, ми се иска да сложа малко цвят в миглите. Особено това лято цветните спирали са хит и са навсякъде в многообразие от цветове. Спиралите от серията Eccentrico  на Giorgio Armani  са част от лятната колекция на марката Eye Tint Smoky Neutrals и се предлагат в четири цвята – черен (Obsidian Black), кафяв (Wood), тъмно син (Navy) и оранжев (Rouge Icon), като постоянна ще остане само черната, а всички цветни – познайте? Те са лимитирана версия само за лято 2016. Иновационното при тази серия спирали са смесицата от полимери и мек восък до една гелообразна формула за допълнителен обем. Нова е и четката, която цели да раздели миглите и леко да ги удължи. За себе си избрах цвят Navy (син) и с много голямо любопитство пристъпих към разглеждането и употребата на този продукт.

ЦВЕТНА СПИРАЛА ЗА МИГЛИ GIORGIO ARMANI ECCENTRICO

Когато стане въпрос за Giorgio Armani, опаковката няма как да не е проста в дизайна си, но изключително елегантна и изтънчена. Изключително много ми допадна идеята за червената капачка, която веднага върна вниманието ми към Lip Maestro. Веднага ми направи впечатление, че самата капачка се усеща леко тежка, но това е само усещане и не пречи по никакъв начин на употребата на продукта. С една дума – цялата опаковка излъчва един крещящ лукс.

ЦВЕТНА СПИРАЛА ЗА МИГЛИ GIORGIO ARMANI ECCENTRICO

Четката е пластмасова, а влакънцата заострени и много къси. По размер ми изглежда по-голяма от тази на масовите спирали, но това не я прави неудобна за поставяне на малки очи, като моите. Има нещо в нейния дизайн, което и помага да захване миглите от основата и да ги покрие с продукт като ги притегля. Това осигурява сигурен обем при нанасянето на спиралата. За мен, тази спирала определено позволява надграждане (повтаряне). Тя загребва голямо количество продукт, който след това разнася по дължината на миглите, но в предвид че на някои момичета това не им допада, те спокойно могат да забършат четката със салфетка. На мен лично, ми допада, защото така не се налага да нанасям спиралата на 5-6 слоя, както обикновено правя, а 2-3 са напълно достатъчни.

ЦВЕТНА СПИРАЛА ЗА МИГЛИ GIORGIO ARMANI ECCENTRICO

Завършекът на тази спирала не е незабележим и лек. Напротив – това е доста силна спирала, която позволява поставяне на няколко слоя и пълен, драматичен ефект. От всичко обаче, най-много ми харесва колко тъмно застава тъмното синьо. Всъщност, на пръв поглед то е почти черно, но на светлина цветният ефект става забележим. Спиралата е идеална за изискан краен резултат. Погледната от близо, се вижда колко разделени всъщност са самите мигли, което както се досещате съвсем не е естествен завършек. От по-далече – да кажем на около 50 см отстояние, колкото е нормалното, когато разговаряме с друг човек, завършекът е прекрасен, интензивен и изискан.

Спиралата не е водоустойчива и се премахва сравнително лесно. Вероятно заради голямото количество натрупан продукт върху миглите ми и след принудителна разходна под дъжда, тя се разтече. Въпреки този факт, мога да потвърдя, че при разходка на сухо тя е с нормална издръжливост и няма нищо притеснително по отношение на въпроса колко дълго тя ще остане на миглите. За тези като мен, които рядко експериментират с цветни спирали, Eccentrico  е една много приятна, изискано-свежа алтернатива. Всъщност толкова много ми допадна, че обмислям покупката и на кафявия цвят Wood, т.к кафявата спирала на Guerlain, която използвам, е в края на дните си. А все пак, кафявото е новото (лятно) черно, нали така?

ЦВЕТНА СПИРАЛА ЗА МИГЛИ GIORGIO ARMANI ECCENTRICO