GIORGIO ARMANI: EYE TINT FLUID EYE SHADOW

26/02/2016

Спомням си, че първият път, когато се размотах около дисплея на Armani в Douglas в Сердика Център, ме обслужи едно девойче, което на дълго и на широко ми разказа за вдъхновението на Armani, което той черпи в естествените цветове, в цветовете от природата, такива, каквито са. Тогава си купих и първото ярко червило, което ми стоеше учидващо добре. От тогава посещенията ми там станаха по-чести, а  нуждата да бъда консултирана  – намаля. Започнах сама да търся продуктите на Giorgio Armani и смея да кажа, че след всички покупки, до сега не съм останала разочарована.

Преди рождения си ден направих поредното посещение. Влязох в Douglas и директно се затичах към техният дисплей. Сдобих се с доста неща, които закупих и за които ще прочетете в идните седмици. Подариха ми също толкова много неща, но не на последно място – дадоха ми и да пробвам някои от новостите, които още не бяха получили в пълен размер – Maestro Glow, например. Днес ще ви разкажа за прекрасните Eye Tint Fluid Shadow, които се намират в единадесет цвята, всичките до един прекрасни.

img1456296036295

Eye Tint Fluid Shadow представляват течни сенки, които при нанасяне изпаряват водата и застават на клепача като сухи, без да губят от блясъка си. Изсъхват бързо, за по-малко от минута, и това им позволява да бъдат мултифункционални: могат да се използват като сенки, като цветът може да се надгражда практически до безкрайност, могат да се използват като очна линия и не на последно място – в комбинация с обикновени пресовани сенки на която и да е марка. Ще споделя, че освен всичко това, аз ги използвам и като база за сенки, просто защото те застават на клепача като татуировка и не помръдват цял ден. Обещанието на Armani е да остават непокътнати 16 (да, шестнадесет!) часа и въпреки, че не бих могла да потвърдя или опровергая този факт, в предвид издръжливостта на всички останали сенки върху моите клепачи, ви уверявам, че при мен издържат десет часа без да  помръднат.

combine_images

Продуктът е в стандартна опаковка с апликатор, леко скосен, за по-голяма прецизност в случаите, в които това е необходимо. Нанасянето е лесно – с апликатора, просто с пръсти, а напоследък започнах да използвам и гъста и къса четка. Засъхват за секунди. Пигментацията им е много добра – в интерес на истината в пъти по добра от тези на Full Metal Eyeshadow на YSL, за които стана на въпрос вече няколко пъти.

Цветовете, които аз си избрах са 4 – Emeraude (зелен), 8 – Flannel и 9 – Gold Copper, което се комбинира страхотно с зеленото. Цвят 8 – Flannel започнах често да го комбинирам или да го слагам за основа при всички разновидности на розовия и лилавия грим, но днес го пробвах и с един по неангажиращ почти nude (сенките на Marc Jacobs) и отново ми се получи забележително. За мен това стана един изключително универсален цвят.

blur_edges

Въпреки че Armani определено са във високия ценови сегмент, не бих казала, че цената от 60 лева е висока, за качеството на продукта, който получих. Това важи за повечето продукти на марката – за мен те са винаги предпочитани и всичко, което съм си купила е използвано до дъно.  Колкото и да го мисля, не мога да дам минус за тази покупка и определено бих я определила като най-успешната за сезона.