Giorgio Armani: Fluid Sheer

03/03/2016

Giorgio Armani: Fluid Sheer

Два пъти пробвах преди да си купя този продукт, та за това, когато го купих си взех два нюанса  – 5 и 10. Винаги се случва точно това: когато първоначално не съм убедена в покупката на нещо, след това толкова много го харесвам, че се сдобивам с всевъзможните му вариации.. За Giorgio Armani и връзката ми с марката ви разказах в предходния ми пост, а вече месец тествам и Fluid Sheer, който се оказа много интересен продукт. Не е праймър, не е основа, а по-скоро е онова нещо, което липсваше в продуктите, които ползвах до сега и което придава страхотна светлина на лицето ми без да подчертава недостатъците му. Fluid Sheer може да се използва сам, да се надгражда, да се смесва с фон дьо тена и да се използва върху него за озаряване със светлина на определени части от лицето.  С една дума, както е продукт сам по себе си, така е и идеалното допълнение към редица други продукти в рутината за грим.

Giorgio Armani: Fluid Sheer

Fluid Sheer

идва в стандартно за Armani стъклено шишенце и се дозира с помпичка, а както знаете вече, за мен това е най-добрата комбинация. Самата консистенция е по-течна и по лъскава от това, което аз първоначално си представях, но разнесена на кожата, дори и сама, попива бързо като я оставя идеално гладка и суха, почти без блясък, но видимо озарена. Лъскавината, която виждате на снимките е фина, тя е като отражение на микро частици и визуално не се възприема като блясък, а по-скоро като светлина.

При смесване с основата, идеалната пропорция при мен се оказа 1:1 съотношение Fluid Sheer към основа. За момента сработва с всички основи, с които съм я опитала, а именно Terracota на Guerlain, Maestro Glow на Armani, Touche Echlat Foundation на YSL, както и с Complextions Rescue Tinted Hydrating Gel Cream на Bareminerals. Размесването е лесно и основата за грим издържа също толкова дълго, колкото и без Fluid Sheer. Разликата е, че с него, основата направо се плъзга по кожата, без да се настанява по фините линии, без да ги акцентира – напротив, дори бих казала, че оптично ги заглажда.

Giorgio Armani: Fluid Sheer

Цветовете от колекцията нямат имена – имат само номера. Общо са 14 и тези, които аз опитах, са доста разнообразни от към пигментация и блясък.

Цвят 10 си го избрах, защото той е една идея по-тъмен от моята кожа и е едно прекрасно топло кафяво, гланцирано, не прекалено лъскаво. Освен смесен с основата, него го използвам и директно върху лицето за контуриране. Така нанесен, започва да избледнява след 8-мия час, а мен този факт определено ме впечатли.

Giorgio Armani: Fluid Sheer

Цвят 5 го избрах, защото е любимото прасковено, много нежно, но то е с повече блясък от 10. Започнах да го използвам и като хайлайтър и застава много нежно, невидимо, но с присъствие. В някои дни го използвам и като течен руж, като надграждам с няколко нанасяния и въпреки, че притежавам много ружове в този нюанс, че и цвят, много се изненадах, че този стои много по-различно.

Giorgio Armani: Fluid Sheer

За да съм обективна, трябва да споделя, че ми отне време докато намеря моята пропорция за смесване с основата. С първите ми два опита, макар че не бих ги определила като пълен провал, не постигнах резултата, който търсех. Също така ако се смеси с основа, в която вече има блясък, лицето става лъскво, точно като диско топка. А това не го пише на инзтрукциите. Вторият негатив е цената от 75 лева. Проблемът с нея не е, че е толкова висока, а че човек трудно би се ограничил само с един нюанс.

Ето го и крайният резултат. Fluid Sheer излиза страхотно на снимки – никога не съм имала толкова прекрасен и равен тен на селфи, от толкова близо.

Giorgio Armani: Fluid Sheer