Фон дьо тен от Giorgio Armani: Maestro Glow

18/03/2016

Фон дьо тен от Giorgio Armani: Maestro Glow

I admire people that choose to shine!

Вероятно си спомняте този пост и очакването ми на Maestro Glow на Giorgio Armani. Бях изключително впечатлена и с нетърпение очаквах не-матовата му версия. Ходих толкова пъти до Douglas и всеки път въпросът беше „Дойде ли?“ и „Кога ще дойде?“, а те утешително ми дадоха толкова много мостри, които дори не бяха в моят тон на кожата, но които обърквах фанатично всяка сутрин с Fluid Sheer, за да ги потъмня. Естествено, че в Денят отидох на проба, за да си избера моят нюанс (отново 5) и останах впечатлена. Както от тогава се шегувам – избрах да заблестя.

Фон дьо тен от Giorgio Armani: Maestro Glow

Maestro Glow всъщност е двуфазна основа,

обогатена с подхранващи масла, която веднъж нанесена прави кожата перфектна, много мека, като оставя усещането за „без грим“. Фон дьо тен-ът е с SPF 30, доста течен и въпреки че в шишенцето изглежда тъмен при разнасяне върху кожата изсветлява. Странно но факт. Опаковката е стандартна за толкова течен фон дьо тен, контейнерче с пипетка. Преди употреба е необходимо да се разклати добре, т.к оставен на шкафчето, неподвижен, бързо проявява двуфазната си структура. Идеята зад продукта е, че подхранвашите масла попиват в кожата, а пигментите на основата оставят над кожата, като по този начин продуктът осигурява грим и грижа.

Фон дьо тен от Giorgio Armani: Maestro Glow

Когато в Douglas го пробвахме, консултантката сложи на лицето ми всичко на всичко 6 капки, които разнесе с пръсти. Както многократно съм ви казвала, за мен нанасянето на грим с пръсти не е вариант, или поне не предпочитаният вариант. За това, като се прибрах в къщи опитах с четка (Face 1 на Marc Jacobs) и с бюти блендер и докато първото погълна доста повече продукт от препоръчителнте седем капки, то второто направи ми изяде фон дьо тена. А той изобщо не е евтин, за да мога да си позволя разхищения от подобен вид. Освен това, както знаем водата и мазнината не са особено съвместими и определено имам задръжки относно издръжливостта на този фон дьо тен нанесен с влажният бюти блендер. За това и аз започнах да го нанасям с пръсти. Обичам да го използвам най-вече с Fluid Sheer, който размесвам в съотношение 1:1 с Maestro Glow. Като резултат използвам 4 капки от Maestro Glow и 4 от Fluid Sheer (10). 

Фон дьо тен от Giorgio Armani: Maestro Glow

Това, което най-вече ме впечатли е покритието, което Maestro Glow осигурява. Той напълно покри зачервяванията, направи порите ми по-малко видими, направи кожата на лицето ми толкова сияйна и красива, че всеки път като минавах покрай огледало се оглеждах. В същото време, усещането е за чиста кожа, на която съм поставила малко кремче, и по-странно – така и изглежда. Завършекът на Maestro Glow е напълно естествен, до незабележимост, без да изглежда мазен, но в същото време кожата има нежен сатенен блясък. И на снимки изглежда съвъшеноНяма да крия, че за мен това е най-добрият фон дьо тен, до който съм се докосвала.

Фон дьо тен от Giorgio Armani: Maestro Glow

След всеки фон дьо тен, в това число и Armani Glow, обожавам да нанасям пудра и от както имам четирицветната Terracota 4 Seasons на Guerlain не мога да спра да я ползвам, т.к тя ми позволява да доизваям нюансите и сенките по лицето си с една четка и един продукт, без да изглеждам прекалено „нагласена“. На снимката по-горе съм (аз) веднага след нанасянето на Armani Glow и след неговото фиксиране с пудра. По-долу е тайното ми оръжие, което обожавам.

Фон дьо тен от Giorgio Armani: Maestro Glow

Играта ми с Maestro Glow показа, че той се разнася по-добре и се задържа по-дълго с праймър за лице. След нанасяне, при докосване кожата е леко лепкава, но когато бъде фиксиран с пудра или прозрачен прах – това усещане изчезва. Покритието му е леко до средно, но позволява надграждане. Средната продължителност, след поставяне и без пренанасяне, с праймър (опитах го с LÓre и Prep & Prime) е около 8 часа, след това започва полека да се износва и това си личи.

Въпреки че аз съм влюбена в Maestro Glow, смятам, че той не би бил подходящ за много мазни кожи, или поне не без силно матиращ праймър. Също така, познавайки концепцията на слънцезащитния фактор и необходимостта му да бъде пренанасяна на определени интервали от време през деня, за база, която издържа 8 часа, смятам че е напълно излишен химикал в продукт, който претендира да предоставя толкова много грижа. Но какво пък – с или без SPF – прекрасен е. И допълнителният бонус – никога не съм изглеждала толкова добре на снимки, както с този фон дьо тен, за което следва и доказателството.