Giorgio Armani: Maestro

08/01/2016

Много време точя зъбки за Armani – горе-долу от лятото, но се превърна във фикс идея след като сестра ми се сдоби с невероятния гел за вежди (има цяло ревю за него, ако ви интересува можете да го прочетете тук).  Сега покрай Нова Година бях решила на всяка цена да си купя 1-2 (а защо не и 3 неща) от тази марка, да ги пробвам и разбира се да споделя с вас впечатленията. Ето ги и първият от поредицата.
Maestro е  един от фон дьо тените на Armani със средна покривност, матов завършек и прекрасно усещане върху кожата. Под влиянието и вдъхновението на супер финната тъкан, „супер органза (super organza)“, той е безкрайно фин и лек. Моят основен проблем при избора на фон дьо тен, е че имам комбинирана кожа и прекалено покривните такива ме омазняват допълнителнов Т-зоната за секунди; от друга страна не търся просто изравняване на тена на кожата  – търся фон дьо тен които  не замърсява порите на кожата, не я изсушава и стои свежо и комфорнто. Armani много успешно изглажда тена, скрива леки несъвършенства по кожата, но стои много естествено и в същото време контролира омазняването на кожата на носа. Ммм, впечатлена съм!
2
Продуктът е представен в малко полу-прозрачно шишенце с черна капачка, пипетка (вариант който се оказа много практичен, поне за мене) и е много течен. Само за секунди върху кожата обаче, той преминава в почти прахообразно състояние, оставяйки гладка кожа и матов ефект. Може да се нанася с четка (никога не плоска четка!)  блендер или директно с пръсти. След дневен крем, поставяме по една капка на челото, носа, бузките и брадичката и разнасяме до равномерно попиване и сливане на фон дьо тена с кожата, което става за около десет секунди.
3
Изборът за точния цвят за съответната кожа, също е завиден – от много светли до много тъмни тонове, които се разнасят лесно, блендират се още по-лесно и остават матови цял ден.  Ако обикновено за фиксиране използвате пудра или loose powder, с Maestro на Armani няма да е толкова необходимо, поне не веднага след нанасянето му.
4
А колко време издържа? За не много покривен фон дьо тен останах приятно изненадана, че сложен в 7 часа сутринта, в 13 часа още се държеше прилично, а в 18 часа вечерта все още не си беше  отишъл напълно (макар че вече не беше като току-що сложен). Само една забележка – за да издържи повече време фон до тена, трябва да използваме винаги пример, и да си докосваме по-малко лицето. Ще се учудите колко пъти, абсолютно несъзнателно се почесваме по бузката или потъркваме чело…колко повече такива „тикове“ имаме, толкова по-малко издържа гримът.
5
Цената? Солена. Това е един много скъп продукт, струва около 120 лева, но е невероятно икономичен и освен това е с SPF 15. Тук е момента да спомена, че трите капки, които нанасям не осигуряват пълна покривност и съответно не мога да преценя до колко при три капки и SPF защитата е „активирана“ или тя е просто рекламен трик . Но, аз имах  много успешен „сблъсък“ с Maestro! Нямам търпение да ви разкажа и за другите си придобивки от Armani, а това ще стане много скоро!
И за още нещо нямам търпение. За новият Maestro Glow. Много неща разказват за него. Със SPF 30, казват, че е пълен с етерични масла, които не само че не оставят мазно усещане върху кожата, но абсорбират мазнината, която тя произвежда през деня, а „glow“ ефектът му прави фините линии по-малко видими. Дали това е така  – трябва да се опита. И ще ви разкажа.
2