Фон дьо тен от Givenchy – Teint Couture

23/12/2015

Фон дьо тен от Givenchy - Teint Couture

Всички познаваме парфюмите на Givenchy, но сравнително малко хора познават козметиката на тази марка. А тя не е по-лоша от Guerlain или Chanel, просто е по-малко разпространена в търговската мрежа… и за съжаление…След  като свърших No make up make up на dr. Perricone, исках  нещо което да покрие поне от част това което търся в един фон до тен и в крайна сметка се спрях на Givenchy и продукт от най-новата им колекция – Teint Couture.

Фон дьо тен от Givenchy - Teint Couture

Givenchy Teint Couture

Продуктът е представен в малко квадратно кристално шишенце със сребърна капачка с логото на Givenchy. Моят цвят е 5 – elegant honey, които буквално се слива с кожата. Обичам козметиката да е в шишенце с помпичка, или подобно, защото считам, че е по-хигиенично и по никакъв начин при ползване не се замърсява остатъка от продукта.

Фон дьо тен от Givenchy - Teint CoutureФон дьо тенът е много течен, не е мазен, но въпреки това се разнася с невероятна лекота, нежен върху кожата издържа около 6 часа без да помръдне.  Аз лично го нанасям с четката на Marc Jacobs, Тhe Face 1, защото ефектът е много по-натурален от обикновените плоски четки. С кръгови движения, започвам от вътре на вън, и за по-малко от минутка лицето придобива изящен вид, сатенена кожа и комфортно усещане.

Фон дьо тен от Givenchy - Teint Couture

Това което най-много ми харесва в продукта е, че не е тежък, не се размества и събира по лицето. Той не стои на пластове и и не запушва порите по кожата. Придава много светлина и свежест на лицето, натурално излъчване и не цапа дрехите.

Фон дьо тен от Givenchy - Teint Couture

Това което най-малко ми харесва е, че не издържа цял ден. След около 6 часа е препоръчително да се повтори.

Фон дьо тен от Givenchy - Teint Couture

Искам да спомена, че е  крайно крехък продукт. По време на снимките за поста шишенцето падна от не много голяма височина (20 см) и се счупи. За мене това е голям недостатък тъй като аз имам малко пипливо момченце, което събаря всичко по пътя си и в неговите ръчички и най-устойчивите продукти се чупят за секунда. Имам доста продукти в кристални опаковки, които са падали доста и от доста по-високо и за  сега не са пострадали.

За повече информация:

Givanchy Make-up

От серята намираме още и:

Balm  – тип BB cream с много леко покритие

Concealer – като плосък молив с по-дебело острие и  двоен цвят- телесен и розов.

Powder – пудра в 2 цвята, също като коректора