Маски за лице от GlamGlow: Hallo Sexy

24/12/2015

Маските на GlamGlow: Hallo Sexy
Съвсем случайно открих този продукт. Без да искам и само за малко влязох в Sephora на Times Square в Ню Йорк и на щанд точно пред вратата беше изложена цялата серия на Glam Glow – „Hello Sexy“ – как да подминеш този надпис?
Маските на GlamGlow: Hallo Sexy
Glam Glow е калифорнийска марка за козметика, която започва само с един единствен продукт – черната кална маска за лице. Най-обикновена кална маска? Не. Специална кал от френската ривиера, подобрена с растителни екстракти която обещава нервероятен ефект още на първото слагане. И бум,за нула време маската се превъща в най-култувия продукт в козметичното общество.
След невероятния успех на черната кална маска, Glamglow представят на пазара и бялата маска, след това зелената и околоочната, и най-накрая синята маска. Ползвала съм всичките маски и много от геловете за почистване и не ги сменям с други. В зависимост от времето и сезона, купувам една или друга.
 Маските на GlamGlow: Hallo Sexy
Тъй като е зима, последната покупка беше на синята маска. Не че не може да се комбинира с черната или бялата, но тъй като не е евтин продукт, не е лесно да си купиш 2 едновременно.
Продуктът беше много оригинално представен в новогодишен сет, синята маска, малък формат бялата маска, малък формат гел за почистване и една много сладка четка с двоен край за нанасяне на маската по лицето.
Маските на GlamGlow: Hallo Sexy
Маската мирише невероятно, на сладък мед и кокосово масло (и на практика съдържа мед, кокос, и още безброй много хидратиращи елементи) и е с много приятна текстура – кремообразна, много лека.  Не бих казала, че се усеща и съдържанието на кал в нея…и усещането върху кожата…пристрастяващо!
1
23
Аз лично я ползвам след почистване и ексфолиране вендъж в седмицата, но може да се използва и по-често. Нанасям тънък слой с четката (докато нямах четка – с ръка дирекно), оставям я да подейства около 15 минути и отмивам с хладка водичка.
Резултатът? Невероятен. Влюбена съм в тази маска и във всичките от серията, но за зимата синята е просто спасение за моята леко чувствителна кожа!
Други маски, на които предстои закупуване, но в следващ сезон са:
Черната – Glam Glow Fight Signs Of Aging – идеална за мазни или смесени кожи, леко ексфолира  и има невероятен  „флаш“ ефект – тонизира, повдига, освежава. Много от холивудските актриси признават, че я ползват преди някое голямо събитие. Цена: 86 лева в Сефора
Бялата  – Glam Glow SuperMud – много подходяща маска за чувствителни и зачервени кожи. Почиства в дълбочина като черната, но в същото време успокоява нежните и стресирани кожи. Цена: 91 лева в Сефора
Зелената – Glam Glow PowerMud –  това е дуална маска – на първо слагане е кална маска, но поради богатото и съдържание на етерични масла, при потъркване и отмиване се превъща в течна (почти като олио). Нежно, но дълбоко почитва кожата, може да се използва и няколко пъти на седмицата. Цена: 99 лева в Сефора
Синята – Glam Glow Nourish Dry Skin – най-новата в семейството на Glamglow и може би най-различната: няма ексфолиращо нито дълбоко почистващо действие. Tова е силно подхранваща и хидратираща маска, която преобразява сухите кожи в комфорнто хидратирани, пълни със здраве и блясък. Цена: 89 лева в Сефора.
Околоочната маска – Glam Glow Revitalize Tired Eyes идва в отделни дозирани пакетчета по 2 във всяко за единично ползване. Аз лично я ползвах за бързо сваляне както на грим, така и на торбички под очите. Маската действа само за 2 минути и е много подходяща за ползване рано сутрин, тъй като не забавя прекалено beauty ритуала. Цена: 95 лева в Сефора.