GlamGlow Flashmud Brightening Treatment

27/07/2017

GlamGlow Flash Mud

В тази публикация няма да се спирам на това колко обичам маските за лице, колко експериментирам с тях и колко обичам да пробвам нови продукти на марки, които харесвам. Само бегло ще спомена факта, че Youtube ме накара да купя този продукт в момент, в който кожата ми сякаш беше угаснала и имаше нужда от прилив на енергия. Всичко това в следствие от лятното слънце, което много обичам, но то тази година не ме пощади. Закупих тази маска, за да проверя дали тя наистина си заслужава славата. Днес ще ви покажа Flashmud – или оранжевата маска на Glamglow, както доста често е позната у нас.

GlamGlow Flashmud Brightening Treatment

GlamGlow Flash Mud

Както при всеки продукт на Glamglow и тук обещанията са цял списък и все големи. Маската съдържа мултиозаряващ комплекс, който ще възвърне кожата към най-ярките, най-светлите и най-хубавите и моменти. Продуктът е подходящ за всички видове кожи, всички възрасти, за мъже и за жени. Той гарантира мигновен ефект. С тези обещания и в контекста на това, че Glamglow все още не са ме разочаровали с нито един техен продукт, тръпнех в очакване да отворя тази маска.

GlamGlow Flash Mud 3GlamGlow Flash Mud 4

Още с отвъртане на капачката ме лъхна един страхотен аромат. Той е силен, плодов и сладникав и на мен определено ми допада. Тези от вас, обаче, които са чувствителни към силни аромати, ще се откажат още тук. Ароматът не изчезва с нанасяне на маската и аз лично го усещам през цялото време докато тя е на лицето ми. Според инструкциите за употреба, за оптимален ефект маската трябва да се прилага в три поредни дни. След този интензивен период, нейната употреба се ограничава до два – три пъти в седмицата за подържащ резултат. Има и предупреждение, че след използването на маската, задължитено трябва да се нанесе слънцезащитен фактор.

Тук е момента да спомена, че рядко чета инструкциите към продуктите задълбочено. По-често ги прехвърлям по диагонал заради съставките и ако има нещо друго, което да хване вниманието ми. Причината да не го правя, е че след като изчета листовката на който и да е продукт, използването му започва да ми се вижда много трудоемко. С GlamGlow Flashmud Brightening Treatment имах задръжки. Това да използвам три дена по ред кална маска и задължително да използвам слънцезащитен фактор ми се струваше като предупреждение „Този продукт ще е прекалено агресивен към кожата ти и вероятно доста ще я изсуши“.

Моментът на истината с  маската Flashmud

GlamGlow Flash Mud 5

Консистенцията на тази маска е по-тънка от тази на други маски на GlamGlow. Първоначално я усещах като пилинг, който ексфолира кожата, за да проникнат по-дълбоко съставките. Тя е нанася на сравнително тънък слой. Аз я държах 25-30 минути и продуктът сам даде индикация, че му е време за отмиване с това, че стана прозрачен. Резултатите след Ден 1 бяха наистина удивителни. Кожата ми беше по-озарена и блестяща. Тя не беше много по-гладка на докосване, но изглеждаше по-свежа и много по-опъната и здрава. Имах излязла една пъпка, около която имах червенина, червенината беше видимо намаляла, а пъпката – доста позавехналаа. Съвсем откровено – останах изумена от резултата, Кожата ми не усещах като излющена и суха, от който ефект най-много ме беше страх.

Нямах търпение да дойде Ден 2, за да видя ефекта. След втората употреба не бих казала, че имах още избистряне на тена, но кожата ми усещах по-гладка и опъната. Преди нанасяне, ефектът на озареност от предходния ден беше запазен, но след второто нанасяне имах разлика в гладкостта на лицето ми. Отново не усещах кожата си суха и третирана, но въпреки това след маската задължително нанасям крем. Положителната промяна, обаче, не продължи. Не намерих никаква разлика в кожата ми след втората и след третата употреба. Въпреки това, постигнатото за двата дена употребя беше видимо и неочаквана положителна промяна.

В заключение

Flashmud е страхотна маска за специални поводи, която дава моментален ефект, точно в моментите, в които той е необходим. Аз лично в бъдеще ще я използвам като точно такава. Като цяло продукта адресира добре слънчевите петна, неравния тон на кожата и хиперпигментацията. След употреба, кожата ми направо светва и има видима разлика, а гримът се разнася без проблем. От както използвам тази маска, не съм използвала друг ексфолиант, защото кожата ми няма нужда от такъв. Маската е подходяща дори и за чувствителни кожи, каквато е в момента моята. Като цяло, Flashmud е поредният продукт на GlamGlow, който оправда очакванията ми и наистина не бих могла да му намеря какъвто и да е недостатък. Поради което мога да го препоръчам с две ръце.