Бързата маска за лице на Glamglow: Mud to Foam

10/10/2016

Бързата маска за лице на Glamglow: Mud to Foam

Когато в Sephora казах на прекрасната Елена, че искам маска, която да е „бърза“ (не повече от две минутна), която да нанасям сутрин, да почиства и матира кожата, мислех, че тя ще вдигне рамене и ще отговори, че няма такъв продукт. Вместо това, ме заведе до една любима марка – Glamglow и ми показа черният (Youth) вариант на Mud to Foam. За продуктите на Glamglow е ставало въпрос и преди (тук, тук и тук, а и на много места, между другото) и знаете, че ги харесвам заради сигурния и бърз ефект. Mud to Foam не ме изненада с качеството си, нито с ефекта си – те бяха очаквани, но се оказа изключително удобен за мен продукт, за рано сутрин, когато нямам двадесет минути да изчакам която и да е друга маска за лице, а и да имам, няма да се налага след това упорито да я премахвам от веждите си. Но да започна по ред.

Бързата маска за лице на Glamglow: Mud to Foam

Mud to Foam идва в продълговата опаковка, с помпа, а от нея излиза сивкаво-зеленикав продукт, подобен на паста, наподобяващ пилинг за лице. Според опаковката, основните съставки са каолин (за намаляване на порите) и скръб от микроалгае и хексафосфорна киселина. Когато се добави вода към него, той се разпенва, но ексфолиращите частички се запазват. Използвам го, като с продукт от около две помпички, покривам цялото си лице внимателно, без да втривам. След това изчаквам 2-3 минути за които продуктът е засъхнал на кожата ми като стандартна кална маска, а след това започвам да отмивам: маската образува доста пяна, която леко и с масажни движения отмивам. Накрая изплаквам. Mud to Foam за мен е продукт, който е на границата между маската  за лице и клензера, като изпълнява функциите и на двата вида продукти в една стъпка.

Бързата маска за лице на Glamglow: Mud to Foam

Резултатът е много приятен: кожата ми е видимо почистена, матирана и гладка на допир. След отмиване, усещам че е леко суха и опъната, но сухотата е несравнимо по-малко от колкото при употреба на други маски от подобен вид. След Mud to Foam, цялото омазняване е премахнато и хидратантният ми крем буквално се изпива. Този продукт спокойно би могъл да се използва за почистване и вечер и ако не го използвам, е защото вечер предпочитам Clarisonic-a, последван от няколко други подхранващи маски за лице, а Mud to Foam е несъвместим с любимата машинка, заради ексфолиращите частици, които съдържа.

Въпреки че Mud to Foam е поставен като ежедневен почистващ продукт, за момичетата със суха и чувствителна кожа, ежедневната употреба според мен би била неуместна, т.к. продуктът наистина премахва и последната капка мазнина от кожата. Също така, маската съдържа екстракти от мента и евкалипт, чийто леко пощипващ ефект аз обожавам, но той би могъл да е неприятен за някои от вас. Като цяло, препоръчвам с две ръце това детенце на Supermud Cleansing Treatment (отново на Glamglow), особено на тези от вас, които са със смесена и мазна кожа. При мен, след като хидратирам кожата си добре, не получавам омазняване дори и е Т-зоната до ранния следобед, и в този смисъл Mud To Foam е сбъдната мечта и категорично се нарежда сред продуктите, които ще закупувам отново и отново.

%d0%bc%d0%b0%d0%b3%d0%b8