Палитрата Naked 2 на Urban Decay

03/12/2015

Палитрата Naked 2 на Urban Decay

Дълго време не разбирах еуфорията нейкид, a може би и вие едва ли ще сте заинтересовани да прочетете поредното ревю на палетката Naked 2 на Urban Decay.  И аз се чудех  кой ще даде толкова пари за палитричка от неутрални цветове, докато същата палитричка не извика „Купи ме” от екрана на лаптопа. Останалото беше просто логистика. Въпреки, че някои продукти на марката могат да бъдат открити в Sephora, палитрата не може да се закупи от България.

Палитрата Naked 2 на Urban Decay

Когато я получих бях малко разочарована от опаковката. Изглеждаше ми евтина и тенекиена и до днес смятам, че можеше да се постараят повече.  С течение на времето установих, че съхранява сенките добре. Но не по-добре от другите палитри.

Палитрата Naked 2 на Urban Decay

Цветовете в Naked 2

са цветове от моята гама – неутрални и в същото време – с присъствие. Дванадесет на брой, светли и тъмни, завършват с черно. И вярвайте ми, че това е най-черното черно, което съм виждала някога в палитра.

Палитрата Naked 2 на Urban Decay

Цветовете се описват трудно с думи, но въпреки това, мога да опитам:

Foxy – матово светло кремав цвят

Half-Baked – блестящо неутрално златно

Bootycall – матово шампанско

Chopper – блестящо медено-розово със сребърни микрочастици

Tease – матово кафяво с лилав подтон

Snakebite – тъмно/бронзово кафяво

Suspect – светло/бронзово кафяво

Pistol – топло зелено-кафяво

Verve – бледо розово-сиво

YDK – блестящо медено със сребърни частици

Busted – блестящо кафяво-лилаво

Blackout – матово черно

Нанесени на ръката ми, изглеждат така:

Палитрата Naked 2 на Urban Decay

Сенките са с наситени цветове и се разнасят лесно, но не и с четката, която е в палитрата. Всъщност нея почти не я използвам, може би защото имам други по-подходящи четки. Тя е добре за нанасяне, но категорично с нея не могат да се смесват цветовете. Или поне не по начина, по койно на мен ми се иска. За смесване използвам кръгла мека четка.

Палитрата Naked 2 на Urban Decay

Използване на Naked 2

Изключително много използвам палитрата за подчертаване на сгъвката на окото и хубавото е, че когато един цвят не се прелее достатъчно добре, в нея има друг – по светъл, който извежда изкуството на блендинг-а на съвсем друго ниво. Палитрата позволява да се нанасят различни нюанси в различните зони на клепача и да се прелеят и така се постига професионален ефект. Недостатък, обаче е това, че сякаш ми се искаше да има малко повече матови цветове.

Палитрата Naked 2 на Urban Decay

За да съм обективна, трябва да спомена и издръжливостта на сенките върху клепача. Без праймъра на Urban Decay, те не се задържат повече от които и да сенки на евтин бранд. Но с праймъра – мога смело да кажа, че са бетон. До края на деня са точно така както съм ги нанесла сутринта. Това разбира се, може да се дължи на факта, че аз просто имам мазен клепач.

Палитрата Naked 2 на Urban Decay

Праймърът, включен в комплекта, за мен определено е революционен. В моята палитричка имаше праймър с четири различни оттенъка, като оригиналният сякаш най-много ми допадна. И определено това ще е следващата ми покупка. Но за това… следващия път.

Последваща редакция: От февруари 2017, продуктите на Urban Decay могат да се намерят вече и в Българиа – в магазини Sephora, както и в електронния магазин Enzo.