Парфюмът GoodGirl на Carolina Herrera #GoodToBeBad

16/10/2016

Излишно е да казвам – купих го заради опаковката. Нещо повече – купих го във формат 80 мл., защото така повече ми харесваше как изглежда. И мисля, че още в магазина, отредих най-видното място на този парфюм – на тоалетката ми. Заради дизайна на бутилката, Good Girl заслужава награда – стилето обувка приковава вниманието на всяка дама мигновено и емоционално я обвързва с парфюма. Както се случи с мен. Визията така замъгли сетивата ми и толкова много исках да видя това бижу в моята спалня, че не се замислих над аромата, който в този момент ми допадна. Всъщност той ми допада и до днес, а прекрасната опаковка продължава да радва очите ми, но обективно погледнато този парфюм e от вида „не е лош, но не е и нещо особено“.

good-girl-4

За Good Girl

се шумя доста преди да се появи, защото това трябваше да е (и мисля, че стана) най-мащабното лансиране за Carolina Herrera за последните 14 години. Good girl акцентира върху двойнствената женска природа и призовава дамите да разкрият добрата си страна сред нотките сияещ бял жасмин и изпечени зърна от тонка, но и да надникнат в лошата си страна чрез нотките от кафе и тубероза сюблим. Ароматът се определя като дързък, с ориенталски нотки и изключително женствен. Трудно се описва парфюм, защото ароматите, които купуваме и използваме, често са обвързани с емоция, която всяка една от нас възприема различно. Моето възприятие е, че парфюмът е страхотен, но … и нищо особено.

Good Girl  ми напомня много на Decadence на Mark Jacobs и на Alien на Thierry Mugler.

Той е малко по-комплексен от първия и по-лек от втория. Фактът, че изобщо ми напомня на друг парфюм, обаче, го прави генеричен и незапомнящ се. Питали са ме кой е ароматът, който нося и въпреки това, за денем на мен ми е сякаш малко по-сладникав от колкото ми се иска, а за вечер – го възприемам като прекалено обикновен. Липсват ми нотките na кожа, на тежест и не улавям обещаните – на кафе. И съвсем честно, ароматът му не ми напомня на „добро момиче“ в нито един аспект на думата „добро“: нито в смисъла на „добро“, нито в този  на „лошо“. Не искам да ме разберете погрешно – на мен парфюмът ми харесва, нося го с удоволствие, но му липсва нещо, което да го превърне в специален и именно тази липса го нарежда сред ежедневните ми аромати. А не точно това е посланието на опаковката.

good-girl-2-2

Ако не знаех, че това е парфюм на Carolina Herrera и трябваше да отгатна марката – по опаковката, категорично (и очаквано) бих се ориентирала към Jimmy Choo или Christian Louboutin. Намирам бутилката за страхотна и съм убедена, че тя ще продаде продукта. Именно в това изящно стилето (а не в аромата) виждам двойнствената женска природа, доброто момиче, лошото момиче и мистерията. Обожавам тежкия тъмно син цвят и златистото метално токче и не мога да спра да се любувам на изящността им. Цената на Good Girl  е 185 лева и се намира трудно – обикновено е изчерпан. Именно докато дискутирахме цената, мъжката част на нашето домакинство заподозря възможно ново приложение на уникалната опаковка и ме попита, дали би могъл да я използва за самозащита.

#GoodToBeBad 

%d0%bc%d0%b0%d0%b3%d0%b8