Маска за лице от Glamglow: Gravitymud Firming Mask Treatment

29/04/2016

Маска за лице от Glamglow: Gravitymud Firming Mask Treatment

Докато пиша този пост, не можете да ме видите, но постоянно се усмихвам. Маски имам много и всякакви, но такава не бях срещала. Сани я обяви като „Ново е и го очакваме“ преди няколко месеца, но честно казано, когато се чудех между нея и оранжевата маска в Sephora и момичето, което ме обслужваше, обясняваше предимствата на всяка една от двете, в мига в който посегнах към GRAVITYMUD, нямах представа, че избирам най-щурата маска, която някога съм виждала. Обещаният ефект на стягане, опъване и заглаждане на кожата на лицето не изглежда нищо особено, но нещата стават странни, ако продължите да четете.

Маска за лице от Glamglow: Gravitymud Firming Mask Treatment

Gravitymud Firming Mask Treatment

Опаковката е позната – стандартна за Glamglow, но тази идва с четчица, която определено влиза в употреба. Формулата на маската е леко хлъзгава и много тънка и буквално трябва да се нарисува върху лицето. В бурканчето продуктът е бял, мирише на пинаколада, но дори и това не е най- странното. В момента, в който я нанесете, огледайте се в огледалото. Перлено бялата формула засъхва бързо и става сребърна и това вече е щурата част – заприличвате на брозновия човек, от който и детето в къщи, свикнало да ви гледа с какво ли не на лицето, пощурява от смях.

Маска за лице от Glamglow: Gravitymud Firming Mask Treatment

След около половин час маската започва да се обелва самичка, а под нея остава една по-светла, по-гладка и по-мека кожа. Gravity Firming Mask е пълна с хиалуронова киселина и няколко анти-ейджинг съставки, които нереалистично съживяват кожата на лицето. Категорично, това е маска за сутрешна употреба и не знам дали ми вярвате, но ми се ще да изкрещя „Господи, дай ми един час повече сутрин, за да заблестя“.

Маска за лице от Glamglow: Gravitymud Firming Mask Treatment

След премахване на маската не е препоръчително измиване на лицето с почистващ продукт, т.к активните съставки продължават да действат, но изплакване само с вода е напълно допустимо. А гримът след нея се разнася толкова гладко, че чак е трудно за вярване.

Т.к продуктът засъхва много бързо, букранчето трябва да е винаги добре затворено, на тъмно и за допълнителна сигурност, аз не премахнах и защитното фолио от горе напълно. За мен тази маска е на няколко светлинни години от познатите ни до момента отлепящи се маски и е категорично решение за онези дни, в които кожата изглежда уморена. Ако не бъркам, това е първата (и за сега единствената) отлепяща се маска на Glamglow и е прекрасна за преди грима, т.к озарява, стяга и заглажда кожата като извайва естествените контури на лицето. Цената от 100 лева  бледнее пред резултата. И да,нека имам допълнителни 30 минути всяка сутрин, моля.