Guerlain: 1-Month Youth Treatment

14/01/2016

В седмицата на грижата за кожата, говорихме за сутрешните и вечерните ритуали, за неделните глезотии, за очичките, за устничките и за ръчичките. Днес идва ред да ви разкажа, за един продукт, към който бях скептична и който след първата употреба започнах да купувам и ползвам два пъти годишно, при смяна на сезоните. Това е едномесечната терапия от серията Abelle Royale на Guerlain.

3

Без да се впускам в подробности, трябва да разкажа на кратко за серията Abelle Royale, която Guerlain разработват на основата на концентрат от прополис от Кралска пчела. Серията работи в две основни посоки – заличаване на бръчките и подобряване на структурата на кожата. Познавайки страхотните възстановяващи качества на медните продукти за кожата, мога да потвърдя, че едномесечната терапия определено дава резултатите, които обещава.

12345678

5

Продуктът се представя в стандартната за серията опаковка – правилният шестоъгълник, който напомня на питите за мед. Състои се от три части – крем, серумът от кралска пчела и пипета за смесване на двете и нанасяне на крайния продукт. Разбира се, с това разделение, определено Guerlain ни прокрадват идеята за ексклузивност на съставката, която е добре съхранена, за да се запазят качествата и оптимално дълго, до последния момент на използване. „Сглобяването“ на продукта е лесно – пчелният елексир се изсипва в съдържанието на крема и се разбърква до получаване на еднородна консистенция.

4

Следва месецът на употреба – лесно е. Терапията замества дневния и нощния серум и крем – т.е единственото, което нанасям сутрин и вече – е около-очния крем и терапията – нищо друго. Ароматът е уникален – сладникав, но не прекалено много, а усещането на кожата е усещане на завършеност – хидратация и комфорт. Няма да ви лъжа – след десетия ден, от вътре на човек му се иска да си сложи нещо различно, защото еднообразието винаги уморява, но около втората седмица резултатите стават видими и това определено на мен действа мотивиращо, за да продължа.

7

Резултатите при мен мога да обобщя накратко:

  • Кожата ми става кадифено мека още в първите дни на използване на терапията.
  • След около седмица, усещам подобряване на текстурата на кожата – тя определено е по-еластична и повдигната.
  • Към края на първия месец, видимо виждам изсветляване на тена.

Разбира се, че има и негативи и първият и най-големият е цената от 451 лева. Ако човек успее да преглътне този факт /а този факт се преглъща само с логически размишления по темата за цената на крема за лице и серума, които отпадат като разход за един месец в полза на терапията/, негативът за еднообразието, някак избледнява.

8

Вече втори сезон стриктно спазвам указанията за употреба на терапията на всеки шест месеца, по възможност при смяна на сезоните и категорично я препоръчвам, като една много, ама много добра глезотийка.