Праймър за устни от Guerlain: Kiss Kiss Liplift Smoothing Lipstick Primer

13/06/2016

Праймър за устни от Guerlain: Kiss Kiss Liplift Smoothing Lipstick Primer

Когато стане въпрос за основа за червило, в главата ми изникват едни не особено приятни спомени за продукти, които изсушават устните ми до напукване. Именно за това, когато Албена от Beauty Zone в Serdica Center ми показа праймърът на Guerlain Kiss Kiss Liplift Smoothing Lipstick Primer и любезно ме подкани да го пробвам, първичната ми реакция беше също толкова любезно, но твърдо, да отхвърля каквато и да е идея за покупка още в зародиш. В този момент нямах и минимална представа, че именно този продукт ще промени из основи връзката ми не само с червилата, но и с моливите за устни и ще ме изведе до заключението, че от него наистина има ефект.
 Праймър за устни от Guerlain: Kiss Kiss Liplift Smoothing Lipstick Primer

Kiss Kiss Liplift Smoothing Lipstick Primer

обещава дефиниране на контура на устните, заглаждане на устните и подготвяне на устните за дълготрайно червило. Като резултат, цветовете на всяко едно червило, нанесено след този праймър, се очаква да са по-живи и най-важното, по-дълготрайни. На мен ми звучеше прекалено хубаво за да е истина. Аз имам плътни устни, които до голяма степен имат собствен цвят, който често прозира под по-слабо пигментираните червила. Това определено ограничава изборът ми на цвят, особено когато то е полупрозрачно. В същото време, имам доста ясно изразен контур на устните и много внимателно трябва да избирам моливите за устни, които използвам и да ги използвам много избирателно, основно за очертаване на долната устна. Не на последно място – обожавам дръзките, силно пигментирани, дълготрайни матови червила (Estee Lauder – Pure Envy е тоталният ми фаворит), а каквото и да си говорим, тези червила са трудни за поставяне, когато устните не са в перфектно състояние. В днешния пост ще ви разкажа защо харесвам Kiss Kiss Liplift Smoothing Lipstick Primer с оглед на гореописаните персонални особености.

Не смятам, че трябва да отделям специално внимание на опаковката когато става въпрос за продукт на Guerlain. Тази марка винаги прави и най-обикновения продукт да изглежда страхотно. И тук не е по-различно – може и да е само праймър за устни, но гилзичката е тънка и изящна. Наподобява тази на червилата от серията Kiss Kiss, но е по-издължена от тях и това позволява сутрин много бързо да различавам праймъра от другите червила в колекцията ми.

Праймър за устни от Guerlain: Kiss Kiss Liplift Smoothing Lipstick Primer

Текстурата на праймъра е кремообразна и на усещане наподобява на продукт за грижа. Цветът е единствен, в естествения цвят на кожата, полу-покривен като покритие и според мен, напълно универсален. Разбира се, това не е от особено значение, т.к. Kiss Kiss Liplift Smoothing Lipstick Primer не може да се носи сам, а служи за основа, като запълва по-голямата част от гънките на устните, несъвършенствата и разрешава до някъде проблема с напуканите устни. Казвам донякъде, защото ако устните са много напукани, този праймър няма да бъде от особена полза – ще се напласти и съответно няма да изпълни предназначението си. За това, в някои случаи може да се наложи едно бързо ексфолиране на устните, след което продуктът ще се разнесе с лекота. Въпреки че моите устни са по-скоро сухи, Kiss Kiss Liplift Smoothing Lipstick Primer не ги изсушава допълнително и ефектите, за които следва да разкажа, не са за сметка на комфорта.

Праймър за устни от Guerlain: Kiss Kiss Liplift Smoothing Lipstick Primer

Първият ефект, е че Kiss Kiss Liplift Smoothing Lipstick Primer заглажда устните и какъвто и да е продукт за устни, след това се разнася по-прецизно и гладко. Самият праймър неутрализира до голяма степен естественият цвят на устните и цветът на всяко червило е по-силен и по-жив. Много важно, особено при тъмните червила, праймърът държи червилото на мястото му – то не излиза от контура на устните и не остава по зъбите. Допълнително предимство – всяко червило нанесено върху този праймър, остава по-малко по чашата с кафе и това удължава неговата издръжливост.

Kiss Kiss Liplift Smoothing Lipstick Primer не прави устните да изглеждат по-плътни и по-големи, т.е. до известна степен думичката „liplift“ в името на продукта би изглеждала подвеждаща. В ежедневната рутина, праймърът за червило е една допълнителна стъпка. Въпреки, че нанасянето е лесно – преди червилото, над устния контур, последвано от леко разнасяне с пръсти, това е още един допълнителен продукт, към който да посягаме сутрин. Освен всичко, Kiss Kiss Liplift Smoothing Lipstick Primer е доста скъпичък (70 лева) и за момичетата, които не носят ежедневно червило, тази инвестиция може би не би била оправдана. За всички останали – горещо препоръчвам.