Червило от Guerlain: La Petite Robe Noire – Cherry Cape

24/04/2016

Червило от Guerlain: La Petite Robe Noire - Cherry Cape

Слабостта ми към марката Guerlain вече ви е известна, но не мисля, че това е причината за мен колекцията La Petite Robe Noire да бъде най-веселата и вълнуващата от всички тази пролет. Отдавна я чакам (тук) и когато вчера ме поканиха на грим със самият Jose Luis Yuve, го планирах цяла седмица и не очаквах да си тръгна от Beauty Zone с тоооолкова много покупки и подаръци. Буквално преди да изляза, помолих момичето да ми сложи и „това червило“, което не бях сигурна как ще ми седи и какво е, но прекрасният му малинов цвят ме убеди, че то просто е моето. За преживяването с Jose Luis ще разкажа в отделен пост, а днес е ред на едно малко бижу от поредицата „малка черна рокля“, за което не спрях да мисля цяла нощ. Съвършено е. Благодаря ти, Jose Luis, за съвета да експериментирам със смелото розово. Приех го импулсивно (както винаги) и не съжалявам.

Червило от Guerlain: La Petite Robe Noire - Cherry Cape FULL SIZE

Не мога да се сетя за друго червило с толкова голяма персоналност и разпознаваемост, като тези от пролетната колекция на Guerlain. Свикнала съм с това всички продукти на марката да бъдат своеобразни бижута и да заслужават достойно място на тоалетката ми, но откровено смятам, че този път в дизайна Guerlain надминаха себе си. Червилото е пластмасово и леко, определено непретенциозно и завършва с запазеният символ на колекцията Guerlain’s La Petite Robe Noire Fragrance, като автограф на всяка опаковка. В същото време, пластмасовата опаковка е доста сигурна, защото обхваща целия продукт и инцидентното му отваряне би било почти невъзможно. Всичко друго е стандартно – след премахване на капачката, със завъртане излиза самият продукт.

Червило от Guerlain: La Petite Robe Noire - Cherry Cape

Цветът на червилата е прозрачен, но позволява надграждане до напълно плътен цвят. С една дума – според предпочитанията и вкуса, както и настроението. Бих казала, че цветът след нанасяне зависи до голяма степен от естествения цвят на устните, но въпреки това, този, който аз си избрах 67 Cherry Cape би могъл да се опише като предизвикателно и дълбоко малиново розово – лесно за носене и в същото време с характер. Текстурата му е забележителна – лека, нежна, мека и се разнася като на сън. Усещането при носене е като на подхранващ продукт за устни, но не е толкова мазен. Тя не изсушава устните и продуктът е ухае прекрасно и е … също толкова вкусен. Не ме разбирайте погрешно, но аз трудно се сдържам да не захапвам устните си докато го нося, защото малиновият вкус определено оказва сериозно въздействие върху вкусовите ми рецептори. Ако трябва да направя паралел с нещо познато, тези червила на мен много ми напомнят на Lip Color Shines на Tom Ford , но сякаш с тях цветът се надгражда по-лесно.

Червило от Guerlain: La Petite Robe Noire - Cherry Cape

Червило от Guerlain: La Petite Robe Noire - Cherry Cape

Червило от Guerlain: La Petite Robe Noire - Cherry Cape

Пролетната колекция се състои от четири основни цвята, в които има същите лакове за нокти. Към нея ако се добавят 11 цвята от Easy Chic Shades и  10 цвята от Trendy Pop Shades, общо 25 цвята от които е практически невъзможно човек да не открие своя. Червилата таргетират определено по-младата аудитория, която търси непретенциозно и надграждащо се червило, което в никакъв случай не е дълготрайно и е лесно за носене и нанасяне.

Червило от Guerlain: La Petite Robe Noire - Cherry Cape

Мисля, че до тук вече стана ясно колко съм впечатлена, но по традиция, завършвам постовете си с негативните страни на продукта, за който разказвам. Дълго мислех какъв евентуално би могъл да бъде проблемът тук и се сетих само за две неща, които евентуално биха притеснили някои от вас. Първо, след премахване на пластмасовото капаче, червилото не може да стои право. И второ, бихте имали задръжки ако не харесате вкуса и аромата, но в предвид на моята собствена претенциозност, този шанс е почти незначителен.

Червило от Guerlain: La Petite Robe Noire - Cherry Cape

А вие, кой нюанс си избрахте?