Пудра за лице от Guerlain: Les Violets Loose Powder

09/07/2016

Пудра за лице от Guerlain: Les Violets Loose Powder

Днес ще си поиграя с възприятията ви. Бъдете, моля, така любезни да си представите златно, плоско контейнтерче, с логото и надпис „Guerlain“ и лого на капачето. Успяхте ли? ДА?!? Значи на половина вече успях да ви опиша как изглежда Les Violets Loose Powder, защото така и не успях да направя негова прилична снимка, поради лъскавата му, отразяваща всичко по своята повърхност. Но както обичам (и сте ме чували често) да казвам, съдържанието е много по-важно от опаковката, а днес е ред ви докажа тези свои твърдения. По-долу е най-добрата снимка, която успях да извадя, просто за да добиете представа за вълшебството в златна елегантна и аристократична кутия.Сега вече може би възпламених и вашето любопитсво и предполагам, че вече искате да се докоснете до златното олицетворение на изискаността?

Пудра за лице от Guerlain: Les Violets Loose Powder

Когато става въпрос за опаковка, тази на Guerlain лесно би могла да бъде определена като страхотна. Продуктът представлява контейнерче с размера на длан, в която продуктът пасва перфектно. Като го отворим вътре намираме апликатор тип „Пуф“, който е доста пухкав. Цялата опаковка съдържа 20 грама продукт за цената около 70 лева. Моят е в цвят 3 (Medium), и е нюансът в който по принцип купувам продуктите за лице на Guerlain .

Пудра за лице от Guerlain: Les Violets Loose Powder

Обещанията на продукта, отиват много отвъд прекрасната опаковка. Той трябва да изравни тена и да фиксира основата за грим. Без да е изрично споменато, очакваме от всеки един подобен продукт и да матира кожата, а непресованите продукти имат едно основно предимство пред пресовани – веднъж нанесени, те не изглеждат прахообразни и не стоят изкуствено. Завършекът на продукта е матов и той задържа основата за грим на мястото и с часове. Консистенцията му е много ситна, фина, а продуктът се блендира без усилия, заличава блясъците по лицето и заглажда кожата до съвършенство. Това, което аз обожавам в този продукт, е че намалява видимостта на порите, до постигане на идеално мек завършек.

Пудра за лице от Guerlain: Les Violets Loose Powder guerlain_3mediumloosevoilettes004

Разбира се, че има няколко недостатъка, които макар и незначими трябва да отбележа. На първо място, отново е опаковката. Като всеки продукт на Guerlain, така и този стои прекрасно на етажерката – почти като същинско бижу, но е прекалено голям за разнасяне в чантата за освежаване „на крак“. Също така „пуфчето“, макар и очарователно, всъщност е доста безполезно и единствената функция, която изпълнява е да не позволява на прахчето да се разпръсква из цялата опаковка. Не смятам, че то е годно за употреба по предназначение, т.к най-доброто нанасяне се постига с четка. Не на последно място, препоръчвам да не отлепяте стикера от дупчиците изцяло, т.к. това би улеснило дозирането.

В заключение, за мен Les Violets Loose Powder е особено подходяща за момичета, които търсят мек матов завършек. Това в действителност е прекрасен продукт, който стои върху кожата ми поне шест часа и последно, но не по важност, е поредният продукт на марката, който с аромата на виолетки, който излъчва, създава емоционална връзка при употреба. Миризмата се усеща само при отваряне на продукта и след това изчезва почти мигновенно, но преживяването при използването на този продукт е на ниво.