Guerlain: L’OR Radiance Concentrate with Pure Gold

29/02/2016

Днес ще ви разкажа за най-противоречивият праймър за грим. Докато е тотално отричан от едни, той е любимец на други и поради абсурдно високата му цена, полемиката около него е доста сериозна. Аз лично изчетох много мнения и изгледах доста коментари преди да се реша на инвестиция от 130 лева, която може да се окаже абсурдно ненужна, но мога да кажа, че за мен L’OR не само проработи, но се превърна в един доста добър продукт.

Untitled-1

Обещанието на Guerlain е за една хидратираща база за грим, която да събужда кожата, да я я прави по-стегната и сияйна. За това помагат и 24 каратовите златни снежинки, които са смесени с гела и оставят кожата мека, сияйна и готова да задържи грима.

Моите размисли са също в тази посока. Харесвам опаковката – обикновена, прозрачна и през нея се виждат златните частички. Няма пластмаса и определено издава лукс. Харесва ми и това, че продуктът се дозира с помпа, нещо което много уважавам при всеки един продукт за лице.

Untitled-2

Самият праймър е прозрачен и има гелообразна консистенция, но при неговото използване има известни специфики, които, уверявам ви, не ги обясняват в магазина. Това определено е най-хидратиращата база за грим, която аз съм срещала, но … дозировката трябва определено да е доста прецизна. Една помпа за мен е прекалено много и ако я нанеса, кожата ми става доста лепкава и трябва да изчакам поне 20 минутки докато отмине този ефект. А аз никога нямам двадесет минутки за изчакване сутрин.

Untitled-3

При нанасяне, ефектът е мигновен – кожата наистина се заглажда, порите сякаш се свиват, а усещането е за стегнатост и свежест. След L’OR основата за грим се разнася уникално гладко и лесно. Но, след като е нанесена основата, тя покрива напълно прекрасния изглед на кожата и сиянието и не се забелязва. Опитах както с фон дьо тен, така и с различни BB и СС кремове и мога да ви уверя, че визуално няма разлика в изгледа. От тази гледна точка, бих определила ефектът като краткотраен. На снимката по-долу съм нанесла продукта в лявата част на лицето си, а в дясната не съм и още не съм поставила основа за грим. Както сами ще забележите, в ляво кожата ми е по-изгладена, някои фини линии са заличени и порите са по-малко видими.

Untitled-13jpg

L’OR обаче, определено задържа нанесената основа най-дълго от всички праймъри за лице, които съм опитвала. Работя по осем часа в офис и имам лошия навик да докосвам несъзнателно лицето си или да се подпирам под брадичката. Съответно основата ми се „износва” първо под брадичката, а след това на нослето. Мога да ви кажа, че с този праймър тя определено се задържа по-дълго.

Разбира се, големият въпрос, с който започнах да пиша този пост, е дали бих закупила базата отново. Не съм много убедена. L’OR е от тези продукти, които ми беше много интересно да пробвам, харесвам, но мисля, че не си заслужава цената. Също така, това е база, която според мен работи само за суха кожа, а моята кожа на лицето сменя състоянието си според времето, сезона, че дори и настроението. Почти съм убедена, че в летния сезон съвсем няма да я харесвам толкова, колкото я харесвам сега.