Guerlain: Orchidee Imperiale Longevity Concentrate

06/09/2016

Guerlain: Orchidee Imperiale Longevity Concentrate

Дълго обмислях този пост и най-вече дали да ви занимавам с продукт, който е толкова абсурдно скъп. Това е най-скъпият козметичен продукт, който съм си купувала някога и неговата цена е два пъти по-висока от тази на продукта, който е втори в класацията ми. В крайна сметка се реших на този пост, като целта ми е да ви разкажа защо е толкова скъп и заслужава ли си безумната инвестиция.

Guerlain: Orchidee Imperiale Longevity Concentrate

Orchidee Imperiale Longevity Concentrate представлява серум за лице от серията на орхидеите на Guerlain, като иновативното в него е, че марката използва нов вид орхидея – Vanda Teres Orchid, за която твърдят, че е с уникални антиоксидантни характеристики, които намаляват подпухналостта, оптимизират обновяването на кожните клетки, омекотяват кожата и я правят по-плътна, стегната и сияйна. Цялото това обещание се продава на цена от почти 1300 лева в търговската мрежа, като единствения факт, който прави тази цифра по-лесна за преглъщане, е че в дните на черен петък или с ваучер за 25% отстъпка, каквито често намирам в списанията, цената му стига до (поне) трицифровото 975 лева.

Guerlain: Orchidee Imperiale Longevity Concentrate

Опаковката на продукта, както се изрази осемгодишния ми син, е извънземна. Тя определено е измислена, така че да е максимално лесна за дозиране и употреба и да запазва началните качества на продукта. Когато отворих картонената кутия, която сама по себе си е произведение на изкуството, вътре намерих да лежи стъклена капсула. И слушайте само: когато извадите серума от кутията, следва да завъртите единия му край, като с това движение се показва в другия край дозатора и като натиснете копчето, се освобождава продукта. От хигиенна гледна точка, до сега не съм виждала по-добро решение на ниво опаковка. Също така, тази опаковка запазва съставките, които са чувствителни към светлина и въздух. Но в крайна сметка, не плащаме 1300 лева само за опаковката.

Guerlain: Orchidee Imperiale Longevity Concentrate

Текстурата на серума е копринено мека и нежна и се абсорбира в кожата за секунди. Цветът напомня крем брюле, а ароматът е стандартния за серията Orchidee Imperiale, като той спира да се усеща веднага след нанасяне. След първото нанасяне, усетих кожата си чувствително по-гладка, а широките пори, които имам бяха чувствително по-видими. След около две седмици, кожата ми стана значително по-стегната и категорично мога да заявя, че някои фини линии станаха по-малко видими. След четири месеца ежедневна употреба, кожата ми е по-стегната, плътна и опъната, тенът ми е доста по-свеж. Реших да използвам продукта активно, както бих използвала всеки един друг серум, като се абстрахирам от цената му и го нанасям сутрин и вечер. Използвам го вече четири месеца, по една помпичка всеки път и съдейки по индикатора се намирам някъде в средата на опаковката. Това прави полезния живот на Orchidee Imperiale Longevity Concentrate около осем месеца или около 160 лева на месец.

Освен съставките, в чието действие винаги се съмнявам, когато купувам нов продукт, т.к. те могат да се окажат поредния маркетинг трик, причината за високата цена на Orchidee Imperiale Longevity Concentrate е сериозното научно проучване, което е вложено в него. Продуктът е разработван на молекулно ниво, с цел разработване на продукт за активиране на клетъчното обновяване и е тестван в няколко лаборатории – в Швейцария, Китай и Франция. Както знаем, никоя съставка не прави един продукт толкова скъп, колкото самия процес на разработка, и именно технологията и ноу-хау-а са нещото, което взима превес в решението ми за покупка.

В заключение, мога да потвърдя, че моята кожа определено отговори положително на Orchidee Imperiale Longevity Concentrate и ефектът от ползването му е видим. За тези, които са фенове на марката на Guerlain, мисля, че този продукт би бил прекасно свързващо звено между две терапии с Guerlain: 1-Month Youth Treatment. И въпреки категоричните резултати, които имам, за мен този продукт представлява прекалено голяма инвестиция, която не съм сигурна, че бих повторила.