Детоксикиращ серум от Guerlain: Orchidee Imperiale Night Detoxyfing Serum

18/04/2016

Детоксикиращ серум от Guerlain: Orchidee Imperiale Night Detoxyfing Serum

Днес ще ви покажа един продукта за грижа за лицето – супер луксозен и много хубав, който макар и допълнителна стъпка в рутината ми, си намери страхотно местенце в нея. Guerlain наскоро добавиха в колекцията си Orchidee Imperiale Night Detoxyfing Serum. Нощният детоксикиращ серум има като замисъл да регенерира кожата по-бързо, като премахва токсините, натрупани през деня. Покупката не беше импулсивна, а напротив – разрових се за еквивалент на детоксикиращ серум използван като стъпка в корейската грижа за кожата и… намерих еквивалент.

Детоксикиращ серум от Guerlain: Orchidee Imperiale Night Detoxyfing Serum

Orchidee Imperiale Night Detoxyfing Serum

Още при първия допир се влюбих в опаковката и за това ще и отделя малко повече внимание. Контейнерчето е кръгло и създава идеята, че в него има еликсир, нещо луксозно и в никакъв случай тежкарско. Капачето е пластмасово, но затварянето на шишенцето става с магнит, така че затворът е доста сигурен и надежден. Това е първият ми продукт за грижа за кожата, който се затваря посредством магнит и наистина много ми харесва. Продуктът се дозира като се обърне и изтръска на обратно през една дупчица, но системата е еднопосочна и от шишенцето излиза много малко продукт. Фактът, че няма помпа в този случай е добър – няма начин, по който да остане неизползван и изхвърлен продукт в шишето. В същото време, дозирането на продукта се контролира до съвършенство.

Детоксикиращ серум от Guerlain: Orchidee Imperiale Night Detoxyfing Serum

Продуктът е двуфазен и в опаковката си има малко топченце, което в интерес на истината, аз забелязах много късно. Но то позволява по-бързо размесване само с две разплащания. Употребата е препоръчителна на чиста кожа, след хидратацията на лицето. Не е необходимо да се нанася с памук – малко количество в дланите се разнася съвсем лесно по лицето, без да дава силиконово усещане, но пък отавя прекрасен аромат. Моето лице обожава глицеринът – особено този в продуктите на Guerlain и въпреки, че не обичам да добавям допълнителни стъпки в и без това дългата ми вечерна рутина – детоксикиращата есенция е една прекрасна стъпка между хидратантния крем и нощния крем.

Детоксикиращ серум от Guerlain: Orchidee Imperiale Night Detoxyfing Serum

Не го използвам всяка вечер, но вечерите в които го правя – не използвам масла, защото тази есенция има сходен и по-добър ефект върху кожата ми. Ефектът е видим на следващата сутрин, когато кожата е свежа и озарена, сякаш по-светла. И като казвам видим, той наистина е осезаемо видим. Мигновеният ефект е единствено на мекота – есенцията прави кожата мека като на бебе и задържа този ефект за през нощта. Да, цената му е убийствено брутална – 320 лева за 125 мл. продукт, но продуктът е икономичен и вече го използвам повече от месец и съм изхабила един пръст от него. Това е за успокоение. Дали го препоръчвам? Не мога да се сетя за продукт, неконвенционален, от който да съм останала толкова доволна за изминалите няколко години. Така че, да, и то с две ръце.