Guerlain: Rose Aux Joues (Limited Edition)

17/02/2016

Обикновено купувам ружове, които са по-скоро прасковени, отколкото розови, по-скоро лъскавички, отколкото матови. Първопричината да си купя това ружче, беше, че просто нямам друг такъв, а с идването на пролетта, изведнъж започнаха да ми се носят бонбонесто-розови нюанси. И разбира се, факторът limited edition, който вече няма нужда да споменавам.

11

Първото, което ми се стори интересно, е цветът на самата кутийка. Всъщност, това е стандартната опаковка на Guerlain, но този път в червеникаво-розов цвят, вместо обичайното златисто. Хареса ми, така ще го различавам от другите продукти, които имам в сходна опаковка и размер. Както и това, че е достатъчно компактен, за дневни освежавания.

123

С отварянето се натъкнах на прекрасния аромат на виолетки, който всеки път ме пленява и напоследък е типичен за много продукти на Guerlain. Харесва ми и това, че ружът е двуцветен. В едната част е едно доста интензивно розово, а до него – друго, много деликатно бледо розово. Така де, според настроението. Въпреки, че за моя най-голяма изненада, открих, че има разлика в консистенцията и начина на нанасяне между двата цвята.

Smile (тъмното розово) върху моята кожа дава един много лек оранжево-коралов оттенък с много лек златист блясък. Консистенцията е мека, лека, разнася се лесно, полу-розрачна и дава възможност за надграждане на цвета.

124

Smile (светлото розово), за моя изненада, е доста по-прахообразно, дори бих казала почти тебеширено, поради което върху четката се „залепя” малко повече продукт от необходимото, което съответно изисква доста повече усилие за блендиране.

125

Относно трайността отново има разлика: тъмният Smile отново е по-траен от светлият. Ако тъмният се заседя на бузките ми около 6-7 часа, то светличкият изчезна от тях след около 4-5 часа. Тук, обаче, предполагам, че до голяма степен е от значение и първоначалната наситеност на цвета.

Цената е като за Guerlain – 92 Лева, в Beauty Zone. Не съм сигурна, че в действителност си заслужава, т.к за това ценово развнище, аз сякаш, очаквах доста повече.