Guerlain Rouge G Jewel Lipstick Compact – Gabrielle & Georgia

20/12/2015

Guerlain Rouge G Jewel Lipstick Compact - Gabrielle & Georgia

Мисля, че името му казва всичко. Червилата от Jewel Lipstick Compact серията на Guerlain представляват колкото червила, толкова и украшения. Те са детайл, който няма как да подминем с лека ръка. Първото ми червило от серията –  #60 (Gabrielle) е преполовено и мога смело да кажа, че за мен няма червило, което да отива на всичко, както това. Днес си купих второ – # 62 (Georgia). И седнах да напиша този пост, защото много искам да ви разкажа за тези малки бижута. Те са в серия от 20 цвята и името на всеки цвят започва с G.

Rouge G Jewel Lipstick Compact на Guerlain

Guerlain Rouge G Jewel Lipstick Compact - Gabrielle & Georgia

Както винаги, в опаковката Guerlain са ненадминати. Червилото се отваря и затваря на принципа на магнит, като когато се отвори, от него се разгъва двойно огледало, което е абсолютно достатъчно, за да сложим червилото си. Този детайл е много приятен, създава комфорт, който ме кара всяка сутрин да посегна именно към това червило и да го направя задължителна находка… в дамската ми чанта.

Guerlain Rouge G Jewel Lipstick Compact - Gabrielle & Georgia

# 60 Gabrielle е едно страхотно светло розово червило, с леки златни оттенъци, неангажиращо и отива на повечето цветове кожа/очи/коса/грим.

Guerlain Rouge G Jewel Lipstick Compact - Gabrielle & Georgia

# 62 Georgia е тъмно розов нюанс, с много лек блясък, непретенциозeн и в същото време – изразителен.

Guerlain Rouge G Jewel Lipstick Compact - Gabrielle & GeorgiaНа усещане, червилото е меко и хидратиращо – като всички червила на Guerlain. Текстурата му е кремообразна, издържа върху устните три до четири часа и „износването“ му става равномерно и постепенно. И двете червила са покривни, дори и с едно нанасяне и особено нюанс # 62 придава много естествен завършек на устните.

Guerlain Rouge G Jewel Lipstick Compact - Gabrielle & Georgia

С уточнението, че за мен няма по-добри червила от тези на Guerlain, нека да спомена и негативите му. Първият е изключително високата му цена от 92 лева (в Beauty Zone). Вероятна причина за това е, че дизайна на опаковката му – във формата на гилза – е направен от бижутер от площад Вандом в Париж, уникално място, известно със скъпите си бутици. Поръчката е била да сътовори предмет на загадъчност и прелъстителност, съответно – и лукс. Определено е успял. Но и аз не мога да се сетя за по-скъпи червила от тези от серията Rouge G Jewel Lipstick Compact.

И още нещо…

Вторият му негатив е теглото. Според мен наближава 100 грама, а за червило- това не е никак малко. Причината отново е металната опаковка, магнитът от механизма на затваряне и разбира се – огледалото.  Наясно съм, че няма как да създадат усещането за лукс и да оправдаят цената, ако направят опаковката пластмасова, за това някак си, прощавам.

Има още един минус – отново поради опаковката си, червилото не може да стои изправено, не се побира в разделенията на контейнера за съхранение и така смело завоюва мястото ти на част от декора. За това прощавам и това.

И понеже съм благородна, вече имам две любими червила.