Guerlain: Secret de Purete Gentle Polishing Exfoliator

17/02/2017

Secret de Purete Gentle Polishing Exfoliator

Отдавна не съм разказвала за продукт на Guerlain. Толкова отдавна, че чак самата аз съм изненадана. Дадох си сметка за това днес, когато отворих тоалетката си и видях  Secret de Purete Gentle Polishing Exfoliator. Това е последния техен продукт, който опитах и днес ще разкажа за него. Secret de Purete Gentle Polishing Exfoliator всъщност представлява ексфолиант. Той обещава нежно да премахне мъртвата кожа и всякакви други нечистотии от нея. Препоръчително е да се използва преди вечерната грижа, за да може активните съставки от нея да проникнат по-дълбоко в кожата и да бъдат по ефективни. В дългосрочен план, от Guerlain обещават намаляване на фините линии, на запушените пори и цялостно изравняване на тена на лицето. На кратко казано, ако използваме продукта, обогатен с две орхидеи – една от Нил, а другата от Индия, кожата ни ще блести, озарена в пълния си потенциал красота.

Secret de Purete Gentle Polishing Exfoliator

Опаковка, консистенция и аромат на  Secret de Purete Gentle Polishing Exfoliator

Опаковката е стандартна за продукт от тази категория. Тя е пластмасова, бяла на цвят, а аз обожавам когато продуктите ми за грижа са в бяло. Ексфолиантът излиза от нея чрез изстискване, което позволява лесно дозиране. Консистенцията на продукта е леко кафеникава, фина, а ексфолиращите частички са миниатюрни. При масажиране в кожата, те бързо се разтварят и правят процесът на ексфолиране много приятен . Още при първоначалния допир с кожата ми, обаче, усещам продукта като мазен. След отмиване, върху лицето ми остава един много тънък, леко мазен филм, който вероятно трябва да е с хидратиращ ефект. За съжаление, обаче, аз го усещам просто мазен и имам чувството, че не съм отмила целия продукт от лицето си.

Secret de Purete Gentle Polishing Exfoliator

Secret de Purete Gentle Polishing Exfoliator оставя кожата ми гладка и мека. В него има и улавящи светлината частички, които оптически озаряват кожата. Изненада ме. обаче, ароматът на продукта. Когато става въпрос за продукт на Guerlain, съм свикнала ароматът да е по-силен или по-слаб, но винаги опияняващо прекрасен. Ароматът конкретно на този ексфолиант, ми се струва дразнещо силен. Нещо повече,  сетивата ми по някаква причина, го възприемат почти като химически. Използвала съм и други сходни продукти на Guerlain – Mouse de beaute и Creme de beaute и винаги съм намирала ароматът им за превъзходен.

Окончателната ми присъда за Secret de Purete Gentle Polishing Exfoliator

Secret de Purete Gentle Polishing Exfoliator

е главно определенa от факта, че аз дадох някаква непоносимост към него. Нямам чувствителна кожа и рядко реагирам на козметични продукти. След използването на този ексфолиант, обаче, по кожата ми се появяваха червенини, които минаваха за около два дена. Именно тогава се зачетох в съставките на Secret de Purete Gentle Polishing Exfoliator. В продукта има минерални масла, а ексфолиращите частички са със синтетичен произход. Като цяло, нямам против съдържанието на минерални масла в продукти, които мога да отмия и разбирам предимствата на синтетичните ексфолиращи частички. Не мога, обаче, да пренебрегна факта, че те, заедно с ароматите, не носят каквито и да е предимства за кожата. При цена от 101 лева (в Beautyzone), за мен този продукт е обикновен, а цената му е обидна в предвид съставките.

В заключение, смятам че този ексфолиант би допаднал на момичета с по-суха кожа. Комбинираните и мазните кожи вероятно биха го усетили като мазен. Secret de Purete Gentle Polishing Exfoliator изпълнява предназначението си да ексфолира добре и оставя кожата гладка. И въпреки това, има много ексфолиращи продукти, които правят същото, на много по-достъпна цена. Обожавам продуктите на Guerlain, но вероятно този просто не е моят.