Guerlain Soothing Comfort Balm – CRÈME SOS

21/07/2017

Пиша този пост с нос, почервенял от слънцето, който е толкова сух, че кожата ми се бели на парцали. Това е важна подробност, защото извън този контекст едвали бих направила пост именно за този продукт. Бях на море за няколко дни, беше слънчево, но ветровито и се провалих със слънцезащитата. С гръм и трясък. Не правете като мен, нанасяйте и пренанасяйте редовно слънцезащитния фактор, който сте избрали. Но ако все пак изпаднете в нелепа ситуация като моята, това кремче е наистина вълшебно. Днес ще ви разкажа за

CRÈME SOS Soothing Comfort Balm на Guerlain.

На пръв поглед то е съвсем обикновено. Опаковката е бяла, изчистеня, почти в аптекарски стил, под формата на тубичка. Първата ми асоциация беше с опаковката на класическия Лоринден от моето детство и не намирах нищо вълнуващо и обещаващо. По описание на Guerlain, обаче, това кремче е ултра подхранващо и идва на помощ когато кожата е суха, раздразнена и опъната. То ще хидратира кожата в дълбочина, ще я подхрани, ще я заглади и ще възвърне комфорта и. Невероятно, но факт. В тубичката от 15 мл., кожата на лицето ми наистина намери невиждано успокоение.

CRÈME SOS е със средно силен, сладникав аромат на рози, който първоначално ме дразнеше. С времето, обаче, свикнах и вече почти не го забелязвам, а когато все пак ми направи впечатление – ми харесва. Именно той беше причината да притежавам кремчето от доста време, но да не го използвам. След първите нанасяния, усещах кремът леко да пощипва по лицето ми, но така и не се появиха други последствия от това. В моментите на раздрасненост, кожата ми е непредвидима и става много чувствителна. Към ароматите и съставките на CRÈME SOS не дадох непоносимост и кожата ми ги обожава.

Резултатът на комфорт след намазване е незабавен. CRÈME SOS успокоява раздразнената ми кожа веднага, възвръща видимо нейната плътност и я прави много мека. Текстурата му е богата и плътна, но попива много бързо. Той не оставя мазен филм, който да дразни. При мен кремът видимо намалява зачервяването по лицето, което за мен е ясен знак за възстановяващата му сила.

Приложения на CRÈME SOS Soothing Comfort Balm на Guerlain

Guerlain Soothing Comfort Balm - CRÈME SOS 2

Освен като възстановяващ крем в екстремни ситуации – след слънце, след агресивни процедури по лицето, започнах да използвам кремът и вечер, като последна стъпка в грижата, преди лягане. На сутринта кожата ми е видимо по-мека и гладка от обикновено и изглежда много по-свежа. CRÈME SOS може да се използва както върху лицето и върху тялото. Той е много икомомичен и едно грахово зрънце от него  се разстиля съвсем тънко и покрива голямо пространство кожа. За себе си открих, че най-бързо се нанася и успокоява, когато го втривам с кръгови движения, бавно и търпеливо.

В заключение за CRÈME SOS Soothing Comfort Balm на Guerlain

ще съм съвсем откровена: това е продуктът, към който се обръщам, когато кожата ми е в най-ужасното и уязвимото си състояния. Моята комбинирана кожа се чувства прекрасно с неговата текстура. Тя, обаче, може да се окаже прекалено тежка за по-млади и по-плътни кожи. CRÈME SOS Soothing Comfort Balm на Guerlain беше пуснат в продажба в началото на миналото лято и е част от още четири продукта със сходна концепция, които пробвах всички и като цяло харесвам. От тогава, цената му драстично се е понижила и той може да бъде намерен на доста по-ниска цена от 34 лева в Parfimo.bg, например.

Други публикации за продукти на Guerlain:

Guerlain: Orchidee Imperiale Longevity Concentrate

Пудра за лице от Guerlain: Les Violets Loose Powder

Праймър за устни от Guerlain: Kiss Kiss Liplift Smoothing Lipstick Primer

Детоксикиращ серум от Guerlain: Orchidee Imperiale Night Detoxyfing Serum

Червило от Guerlain: La Petite Robe Noire Cherry Cape