Бронзираща пудра от Guerlain: Terracotta Bronzing Powder 2016

20/05/2016

TERRACOTTA BRONZING POWDER NATURAL

Бронзиращите пудри са традиция за Guerlain вече десетилетия и ако кажа, че бронзиращата пудра от серията Terracotta на марката се е превърнал в култов продукт, няма да сбъркам. Както вече знаете, обожавам бронзиращи продукти, имам много и различни като тоналности, консистенции и завършек, но трудно бих могла да устоя пред поредното произведение на съвършенството. Още повече, за мен Terracotta 4 Seasons се оказа уникално успешен продукт и размишленията дали да се сдобия с Terracotta Bronzing Powder бяха излишни.

TERRACOTTA BRONZING POWDER OPEN

Бронзиращата пудра идва в осем тоналности, но аз се спрях на 03 Naturel Brunettes, т.к това е и тоналността, в която закупувам и фон дьо тена от серията Terracotta. Бронзиращата пудра в тази тоналност е в кафяво-оранжевата гама, която по принцип избягвам, заради оранжевия подтон. Въпреки всичко, този нюанс на моята кожа стои много естествено и приятно, без да е натрапчив, в естествена тоналност – нито прекалено светъл, нито прекалено тъмен, с ефекта на кожа, погалена от слънцето. В него липсват сивите оттенъци, необходими за постигане на ефекта на сенките при изразеното контуриране, което за мен поставя продуктът в графата „класически бронсеант“. В магазина дълго разглеждах тоналности 02 и 04, т.к те носят лекия розов оттенък, но реших, че те ще са много по-подходящи за момичета със студен подтон на кожата. Вероятно знаете, че при фон дьо тените на Guerlain, четните номера на цветове са с много лек жълтеникав оттенък, а нечетните – с розов такъв, което свежда изборът на тоналност измежду четири нюанса, според предпочитанията.

Бронзираща пудра от Guerlain: Terracotta Bronzing Powder 2016

Опаковката на продукта е стандартна за бронзираща пудра, но в същото време притежава онази изящност, типична за продуктите на Guerlain. Тя наподобява мида, пластмасова е, но е много тънка и компактна за носене в чантата. При отваряне на продукта, неговият деликатен аромат няма как да остане незабелязан. Той е свеж, ненатрапчив, вкусен и вдъхновен от аромата на Terracotta, съчетава в себе си бергамот, бял мускус, жасмин и иланг-иланг. За добро или лошо, след нанасяне, ароматът спира да се усеща.

Текстурата на бронзиращата пудра е много фина и мека, а това я прави перфектна за блендиране. След нанасяне, дори и на повече продукт, той много бързо се разнася и попива в кожата, а не остава на нейната повърхност както не рядко ми се случва с бронзиращи пудри. Може би именно лесното преливане на консистенцията прави оранжавеещия тон на нюанса не само поносим, но и изключително естествен. В същото време, тези от вас, които търсят изразен контур ще останат разочаровани – аз лично не успях да го постигна с Terracotta Bronzing Powder, просто защото този продукт се абсорбира в кожата без резки граници и не носи в себе си сивата сянка.

Бронзираща пудра от Guerlain: Terracotta Bronzing Powder 2016

Завършекът на продукта е свеж, на естествен тен, хем матов, хем блестящ. Пудрата е силно пигментирана и полепва по четката изключително лесно, а нанесена, не изсушава кожата – напротив, дори я заглажда. В същото време, не я омазнява допълнително като други подобни продукти, които имам със сходна мека текстура. Издръжливостта на Terracotta Bronzing Powder е феноменална, при мен издържа осем часа като току що нанесена.  За мен това е един изключително лесен за използване и носене продукт, който обаче по никакъв начин не впечатлява с особеност на цвета. но определено се отличава с прекрасната си текстура.

Бронзираща пудра от Guerlain: Terracotta Bronzing Powder 2016