Guerlain: Terracotta Joli Teint

24/02/2016

Купих си я миналото лято и бях много доволна от тази основа. В последствие, за зимата, реших да я сменя с нещо по-бледичко и в тоналност със зимните преживявания, но на скоро, когато трябваше отново да купя фон дьо тен, отново се спрях на този. Не съм ви разказвала много за предпочитанията ми за основи, но изхождайки от това, че ненавиждам усещането за фон дьо тен върху лицето си и това, че кожата ми е смесена – бързо омазняваще се в Т-зоната и понякога изключително суха по бузите,  можете да си представите, че за да харесам един фон дьо тен, той трябва да е покривен, естествен и да предлага, както покритие, така и грижа. А това нито е малко, нито е лесно.

20160220_115649

Terracotta Joli Teint идва в пластмасова тубичка, в стандартните 30 мл – една лека и непретенциозна опаковка, в която няма нищо кой знае колко интересно.  И въпреки всичко е съвършена в простотата си. Тубичката завършва с помпичка – факт, който определено много уважавам от съображения за употреба и хигиена.

1

За мен Terracotta Joli Teint е покривен, т.к разрешава 95% от проблемите, които очаквам един фон дьо тен да разреши, а именно: широките пори, пигментация и фини линии. Когато го използвам, в нормалните дни, не се налага да използвам коректор в околоочната зона. Но това, което най-много му харесвам, е че придава на лицето ми цвят и много естествен здрав загар. Получавам буквално кожата целуната от слънцето, която толкова ми харесва.

combine_images

Относно консистенцията: продуктът не е нито много течен, нито много гъст, което позволява да се разняся много добре както с четка (Face 1 на Mark Jacobs е идеална), така и с бюти блендер. Разнася се лесно и издържа спокойно поне 8 часа върху лицето ми – това да, при работа в офис. Моята тоналност е Natural и ако трябва да съм честна, с нея не използвам друг бронзър – т.е. пада ми една идея тъмничка през зимата, но лятото, като събера малко тен е просто идеална.

При мен фон дьо тена не акцентира върху фините линии – напротив, по-скоро ги покрива, както и не изсушава кожата ми. Предполагам, обаче, че за по-зряла и по-суха кожа, този продукт няма да е подходящ. Също така, много голям недостатък е и факта, че се предлага само в пет цвята, като дори и Natural би изглеждал прекалено оранжевеещ и тъмен на някои кожи. Вторият негатив е цената (98 лева), но да не забравяме, че все пак това е Guerlain и няма как да е евтино. Въпреки всичко, не мога да не призная, че за мен това е най-пълния продукт, който предлага покритие, грижа и слънцезащита.