Шампоан и маска за коса – Hair Grow Up System By KB 

18/05/2017

Шампоан и маска за коса - Hair Grow Up System By KB 

Когато започне да се шуми усилено около някой продукт, няма как да не го пробвам. Когато този продукт обещава растеж на косата до 4 см. на месец – задължително ще го опитам. А когато творческата ти половинка е спряла да ползва шампоани и балсами със силикони, парабени и сулфати и виждаш разликата в косата, която си отглежда, няма как да не се хвърлиш смело на опитното поле. Точно така поръчах продукт 1 и 2 на неизвестната за мен марка by KB.  Това са два продукта, шампоан и балсам за коса, които заедно представляват

Hair Grow Up System By KB. 

Продуктите идват в максимално опростена опаковка. Тя е бяла и на нея има изписани в оранжево числата 1 и 2. И все пак ако на някой му е останало съмнение, на гърба им има описание на продукта – стъпка 1 е шампоан, а стъпка 2 – маска. Продуктите могат да бъдат поръчани само от едно място и то е по интернет – тук. Обещанията на системата за растеж на косата са по-здрава и по-блестяща коса, която расте по-бързо и е видимо по-загладена. Основната съставка е оризов протеин, патентована формула.  Продуктите са без алкохол, силикони, парабени и химии. Обратната страна на опаковката има подробно съдържание, от което се вижда, че използваните съставки са безвредни и много от тях влизат в употреба и при консервирането на храни. Двата продукта струват 27 лева.

Шампоан и маска за коса - Hair Grow Up System By KB съдържание

За марката KB

Кои са KB беше въпрос, който сериозно ме заинтригува. Не можех да разбера как на пазара се е появила органична марка за коса, на много достъпна цена, която съдейки по снимките дава уникални резултати, а аз не бях чувала за нея. Бързо търсене показа, че продуктът е специално произведен за KB Cosmetics Bulgaria от химическата компания Cognis, която произвежда всякакви продукти за бита. С други думи, за всички любопитни като мен, Hair Grow Up System By KB не е продукт на бранд, чието развитие можете да проследите. KB Cosmetics са доверили производството на продукта на фирма с опит в това, а това е напълно допустим и работещ бизнес модел.

Впечатлена съм от обратната връзка, която може да бъде установена с доставчика на продуктите. Аз имах известно недоразумение и бях останала с впечатление, че продуктите са безсулфатни. Писах в страницата в Facebook и в рамките на десетина минути получих много адекватен и точен отговор.

Шампоан – Продукт 1

Шампоанът е прозрачен, с леко оранжавееща консистенция и приятен аромат, който аз асоциирам с дъвка. Веднъж нанесен на косата, той се разпенва добре. Пяната, която образува, е малко по-плътна, а не лека и изсушаващата. Именно това ме накара да зачета опаковката и да установя факта, че той съдържа сулфати. Шампоанът почиства косата добре, но не оставя косата ми „скърцаща“ от чистота. Това ми допада, защото той не отмива излишно боята ми.  Направи ми впечатление, че ми е необходимо повече количество, за да измия косата си от обикновен шампоан – така че той категорично ще свърши преди маската.

Шампоан и маска за коса - Hair Grow Up System By KB консистенция и цвят

Маска – Продукт 2

Маската за коса е с по-плътна текстура от тази на шампоана. Самата формула обаче, е по-лека от обичайната формула на маска за коса. Маската не отежнява косата, дори и нанесена според инструкциите от корена до върха, дори и на моята тънка коса. Нейният аромат е идентичен с този на шампоана и аз го харесвам. При разнасяне, буквално усещам как маската попива в косъма и го прави мек и гладък на досег още под душа. Тя не остава повърхностен мазен слой, но същевременно се разресва лесно.

В заключение за Hair Grow Up System By KB

Като цяло, след шампоана и балсама, косата ми изглежда по-лъскава и се омазнява в корените по-бавно. Продуктите определено уплътняват косата ми. Шампоанът и маската By KB нямт отношение към хидратирането на косата ми и почти не подобряват вида на сухите ми краища. За това пък, обемът в корените на косата ми е видим.  За съжаление, не мога да потвърдя категоричен ефект в посока ускорен растеж. Моята коса по принцип постригвам често и расте сравнително бързо, но от комбинацията продукт 1 и продукт 2, не порастна по-бързо.

Тези продукти на мен ми допаднаха като текстура, аромат и консистенция. За мен те са добри продукти, които обаче не се отличават с нищо особено. Шампоанът и балсамът на Hair Grow Up System By KB са приятни и лесни за употреба. С уточнението, че това колко и как ще порастне косата е индивидуално и зависи и от цикъла в който се намира самата коса, аз не видях ускорен растеж. И понеже снимките и доволните клиенти в социалните мрежи говорят друго, ще се радвам ако някой го е ползвал да сподели впечатления.