Hydra Life Маската Glow Better Jelly Mask на Dior

14/04/2017

Hydra-Life-Маската-Glow-Better-Jelly-Mask-на-Dior
Понеже хич не обичам маски за лице, реших да си купя поне една да имам. Ей така, за разкош. Спрях се на най-новата от Dior. А тя се оказа едно много добро попадение. Лесните и свежите маски винаги са много на вечна мода и почит в къщи. И да, маски наистина купувам много, но мога да ви уверя, че те и много бързо свършват.

Hydra Life Glow Better Fresh Jelly Mask – опаковка и описание

Hydra-Life-Маската-Glow-Better-Jelly-Mask-на-Dior

Маската е представена в полупрозрачна кутийка с бяла капачка. Няма апликатор към нея така че, интуицията ми подсказва, че се нанася директно с ръчички. Tя е гелобразна, оранжево-розова с малки кафяви и твърди частички. Ароматът е повече от прекрасен, на цитрусови и свежи плодове и цветя. Текстурата е гел, но доста гъст гел. Той, обаче се разнася много леко по кожата. Първото усещане е на свежест, хладинка и моментална хидратация. Тя обещава точно това което търся – хидратация, лек ексфолиращ ефект и изравняване на тена. Всичко това е последвано от моментално озаряване.

Маската – употреба и първи впечатления

Hydra-Life-Маската-Glow-Better-Jelly-Mask-на-Dior

Маската се нанася на средно дебел слой по цялото лице и деколте. Хубавото е, че действа за 3 минутки, което я прави идеална за сутришна употреба. Иначе казано за след тежка нощ, която си личи по кожата от 100 км. Рано сутрин, я нанасям преди душ и докато си измия зъбките резултатът е вече на лице. Отмивам я директно под душа, но винаги с по-хладка вота.
Самата маска съдържа цитрусови киселини, които правят лек ензимен пилинг на кожата, но също така съдържа и твърди частички които действат като механичен ексфолиант. Именно поради тази причина, не е желатено да използваме много често. Именно това не ми харесва – не мога да я използвам по-често от два пъти в седмицата.
Това което ме впечатли при отмиване беше, че колкото и да отмивах, оставяше все още това леко усещане на крем-гел върху кожата. Първоначално реших, че маската се отмива трудно, но не. Дори и след като се отмие, маската оставя едно доста хидратантно покритие, което изцяло замества хидратантния крем след това. Остатъчния слой не е нито лепкав, нито мазен и неприятен. Той не отежнява кожата.
След подсушаване на кожата, усещането е невероятно – свежа, чиста но силно хидратирана кожа, доста по-светла и гладка, като събудена. Наистина озарява кожата и я кара да блести! Единственото съмнение, което имам, е по отношение на изравняване на тена. Него ще го потвърдя след около месечна употреба, време за което би трябвало да си проличи дали наистина Hydra Life Glow Better Jelly Mask действа в тази насока или не.

HydraLife Glow Better – крайна присъда

Hydra-Life-Маската-Glow-Better-Jelly-Mask-на-Dior

Ами.. за пореден път съмм влюбена. До момента сутрин използвах витамината маска на Nuxe, но след като открих тази на Dior, мисля че е новият ми фаворит. Бързо и лесно, получавам резултати за 3 минути. Тя съкращава доста сутришната ми beauty рутина, тъй като след маската не слагам нито серум нито крем, директно грим или само пудра. От както имам две деца, незнайно защо, залагам на естествената си красота без поправки с грим.
Цената на маската е 49 евро, закупих я от Сефора, но може да се намери в повечето големи парфюмерии. Към серията Hydra Life Маски има и още две нови-новички, които доста ме блазнят и не съм сигурна дали ще им устоя. Някой от вас пробвал ли ги е вече?

Други продукти от серията Dior Hydra Life:
Dior Hydra Life ?????????? ???? ?? ??? (Pro-Youth Sorbet Eye Cream) 15 ??.

By Sani