I.C.O.N INDIA – новите ми любимци за коса

06/03/2017

I.C.O.N India продукти са коса
Много ми е трудно да пиша за продукти за коса. Защо ли? Защото съм много много капризна. Като за начало ще кажа, дори не давам шанс на шампоан, който съдържа сулфати, силикони или парабени. Дори и рекламата му да обещава, че е най-добрият на света. От както използвам по-натурални формули (вече повече от 5 години), косата ми е значително по-здрава, по-блестяща и расте по-бързо.Факт е, че цената на един добър шампоан е от 5 до 10 пъти по-висока от един стандартен шампоан от дрогерията, но за мен е най-добрата инвестиция. Освен това, с годините се научих, че не е нужно да изливам половин шише шампоан, за да остане чиста косата. Според експертите, обиколката на опашката на косата ти е точният размер за шампоан и балсам, от който се нуждаем при измиване. С тази мерна единица, шампоаните от 250 мл ми издържат повече от два месеца. Но хайде по същността.

I.C.O.N – INDIA

I.C.O.N е американска марка за продукти за коса. Тя има много линии, според нуждите на всеки. Всички продукти са без сулфати, парабени или силикони. Няма да се спирам на всички продукти, а само на най-екзотичните от марката – INDIA. Реших че за да имам пълно мнение по въпроса, най-добре да закупя и използвам пълната гама от продукти – шампоана, балсама и олиото. Три прекрасни продукта, много много ароматни, силно подхранващи и с невероятно действие върху косата. Истински цяр за суха и изтощена коса. Моята коса не е прекалено суха, нито прекалено изтощена, но след раждането определено не е това което беше. За по-малко от 2 седмици, буквално се промени качеството на косъма и цялостния облик на косата. Впечатлена съм. В момента за мен е най-доброто решение, предпочитам го дори пред любимите Aveda и Living proof.

INDIA – опаковка и употреба

Шампоанът и балсамът са представени в тъмни, кафеникави, пластмасови опаковки с помпа. Олиото е в същия цвят шишенце, но от тъмно стъкло и с пипетка.
Самият шампоан е в лек розово-бял перлен цвят и с много гъста текстура. На пръв поглед се уплаших – реших, че няма да направи пяна, камо ли да измие в дълбочина корените на косата ми. За мое учудване, продукта се разпени в една страхотно нежна и мека пяна, изключитено богата и ароматна, която много деликатно и нежно почиства косата.
Балсамът е още по-гъст, в зеленикаво-бял цвят. При нанасяне, буквално се топи като масло по крайчетата на косата. След измиване, усещането за истински подхранена коса вече е напълно осезаемо.
Олиото, ах олиото! Аз съм фен на Morrocan oil, но това индийско олио е новият ми фаворит! Самото то е безцветно, прозрачно, много леко и силно хидратиращо. Една до две пипетки са достатъчни за дълга коса. Аз лично го нанасям само в последната една трета от дължината на косата, тъй като обичам обемна в корените коса.  Нанася се на влажна ( никога не прекалено мокра ) коса.  Нямам думи!

Лично мнение и присъда

Няма да се повтарям отново колко е добър и колко добре действса на косата ми. Само искам да добавя, че съм истински влюбена в това трио.
Също така, макар и мен да не ме дразни, длъжна съм да предупредя, че шампоанът и балсамът имат доста силен, екзотичен ориенталски -индийски аромат. За тези от вас които не обичат силни аромати, не бих го препоръчала. За мен този аромат се оказа учудващо приятен, релаксиращ и успокояващ. Също така, макар и силен под душа, след изплакване  остава доста лек и ненатрапчив аромат. Самото олио от друга страна има доста по-лек аромат.
Друг проблем по отношение на I.C.O.N INDIA е, че не се намират във физически магазини. Това е типичният продукт, който се поръчва онлайн, и дори там не е лесен за намиране. Цените не са ниски – 25 Евро шампоана, 25 Евро балсама  и 35 Евро – олиото. Доста голяма инвестиция, но си заслужава и то много. Намират се в интернет и оферти на комплекта от трите продукти за около 70 евро.
за повече информация, оставям ви официалната страница на I.C.O.N.

 

Други статии:

Мулти маска

Benefit: They Are Real Duo Shadow Blender

Коли и грим за честит Свети Валентин

By Sani