Корейските маски на Innisfree: It’s Real Squeeze Masks

23/02/2017

Innisfree It's Real Squeeze Masks

Знаете колко обожавам маски за лице. Знаете и, че под влиянието на творческата ми половинка, започнах преди доста време да се увличам по корейската козметика. Именно за това, няма как маска за лице с азиатски произход да не предизвика интереса ми. Innisfree е марка, която познавах бегло и ми се искаше да я изпробвам изчерпателно. За епичните им отстъпки при разпродажба бях чела много, но все нещо ме възпираше да направя голямата поръчка. Един ден попаднах на TheSkin.bg и това беше моята перфектна възможност да пробвам всички маски, които искам, за да знам кои си заслужават. Днес ще обобщя впечатленията ми от маските, които аз пробвах. Моята кожа е комбинирана, като в Т-зоната се омазнява, но особено през зимата е суха около бузите. Не бих казала, че е чувствителна, но е склонна към пъпки в определени дни от месеца.

Общи впечатления от Innisfree It’s Real Squeeze Masks

В романтичната опаковка на маските на Innisfree се крие съвсем обикновена шийт маска. Маските са за еднократна употреба, въпреки че познавам хора, които ги използват и по два пъти. Като цяло те са плътни, поставят се лесно, не се пързалят и могат да се носят докато си правим и нещо друго в къщи. От всяка една от тези маски съм видяла резултат върху кожата. Разликата идва от дълготрайността на резултата. Innisfree It’s Real Squeeze Masks са вдъхновени от натуралните продукти. Самите маски миришат на растения и храни. Повечето съставки в тях наистина са натурални, но във всяка могат да бъдат намерени няколко съставки със среден риск за кожата. Такива са парфюмите, феноксиетанол (за запазване на самия продукт), хидрогенерирано рициново масло (за подобряване на консистенцията на продукта).

Маските Innisfree It’s Real Squeeze Masks

Green Tea е тоталният ми фаворит – те засъхва много бързо на лицето и спестява време. Manuka Honey е прекрасна, но в обикновените дни кожата ми е достатъчно балансирана за тази маска. За да я изпробвам изчаках ден,в който лицето ми е по-сухо. Bamboo и Cucamber не са лоши, приятни са на допир, но в никакъв случай не бих казала, че са особено отличителни.

Bija е страхотен продукт за мазна и склонна към акне кожа. Използвам я в дните, в които ми излизат пъпки и с тази маска определено виждам разлика: пъпките ми минават по-бързо и се появяват по-рядко. Lime и Kiwi също са прекрасни. Моите забележки към тях са към консистенцията: Kiwi ми се стори малко по-течна, а Lime – малко по-лепкава. Резултатът от Kiwi, обаче беше удивително дълготраен – усещах разликата в лицето си няколко дни поред.

Rose е маската, която никога няма да закупя повече. Тя не само, че не намали зачервяванията ми, а сякаш в нея има нещо, към което аз имам непоносимост. Strawberry прави това, което обещава – хидратира и избелва кожата до съвършенство и обожавам аромата и. Blackberry маската ме разочарова с липсата си на аромат и наличието на парфюмен такъв. Но пък на сутринта след като бях ползвала маската, кожата ми беше „щастлива“ и гладка. Pomegranate и Acai Berry са маски с много добри отзиви, но за съжаление в тяхно лице аз не успях да видя невероятен продукт.

В заключение

Предстои да тествам и други азиатски маски и предстои да разказвам за опитите ми с тях. Маските на Innisfree It’s Real Squeeze Masks препоръчвам горещо поради ниската си цена и изключителните резултати, които дават някои . За съжаление, за да разберете коя е вашата маска, важи повече от всякога правилото на пробата и грешката. Това че на мен не ми допадат дадени маски, не означава, че те не биха били ваши фаворити. В тази връзка, пробвали ли сте някои от тези маски и кои са вашите любимци?