Kat Von D Everlasting Lip Duo Contour Edition

26/11/2016

Kat Von D пуснаха през пролетта комплект от две течни червила под наименованието Kat Von D Everlasting Lip Duo – Lip Contour Edition. Това беше техния отговор на тенденцията „контур на устните“ (lip contour) която за мен е една много интересна тенденция.

Kat Von D Everlasting Lip Duo и тенденцията lip contour

Kat Von D Everlasting Lip Duo

Като много други, за които става въпрос през последната година, тя отново е с източен (корейски) произход. Оригиналната корейска версия слага акцента в центъра на устните, като цветът е силен в средата и избледнява към края. Западния свят, обаче, не е благосклонен към подобна „жертва“ на устен обем. За това, логично, обърнахме тенденцията в една малко позабравена стара практика от 90-те години. Помните ли как какичките очертаваха устните си с тъмен молив и слагаха по-светло (ако изобщо слагаха) червило? Като детенце, съм разсъждавала над тази практика и за мен тя беше присъща за Дарт Вейдър. Какво се е въртяло из русата ми главичка, самата аз не знам, а не е и важно. Е, ефектът на Everlasting Lip Duo Lip Contour Edition е сходен, но с примес на друга модерност – блендирането. Вероятно поради преливането, днес приемам всичко без извънземен подтекст. А и вече не съм на тринадесет години и руса.

Какво всъщност е Kat Von D Everlasting Lip Duo?

Kat Von D Everlasting Lip Duo

Всичко е обяснено на опаковката. Тя съдържа два цвята, които са допълващи, а не взаимно заменяеми. Цветовете се казват Susperia (ултравиолетово) и Melancholia (приятно прасковено). Тяхната идея е да очертаем устните с Susperia, да ги запълним с Melancholia и да прелеем единия цвят в друг. Опаковката на продуктът е много удобна и представлява мини версия на Kat Von D Liquid Lipsticks. Формулата на червилата е еднаква, кремообразна и е с комфортен матов завършек.

Kat Von D Everlasting Lip Duo

Представянето на червилата от Kat Von D Everlasting Lip Duo е очаквано отлично.

Kat Von D Everlasting Lip Duo

Kat Von D Everlasting Lip Duo Продуктът се разнася по устните равномерно, без да попива в гънките на устните и без да образува сухи и неравни участъци. За мен, червилата от Kat Von D Everlasting Lip Duo за всичко, което очаквам от едно течно червило. Формулата им не е лепкава, а веднъж нанесени цветовете просто застават и не помръдват. Приятно се изненадах от факта, че с тях не се нуждая от молив за устни, дори и от безцветния на YSL, който обожавам и използвам винаги с течните червила. Червилата не изсушават почти устните и комфортът на носене е завиден. Но това, което ми допадна най-много е издръжливостта, която имат тези червила. При мен издържат поне 8 часа, на хранене и пиене. Избледняването става равномерно, а повторното нанасяне е лесно, т.к. след избледняване устните не са прекалено сухи и не се нуждаят от незабавно подхранване.

Kat Von D Everlasting Lip Duo има няколко несъществени недостатъка.

Първият е наборът от цветове. Първоначално мислех, че другите комбинации от цветове са изчерпани, но се оказа, че комбинацията Susperia / Melancholia е единствената възможна. Въпреки че ултралилавото е доста силен цвят, той е доста лесен за носене и би седял добре на почти всички. Но каквото и да си говорим, не е най-универсалния цвят и за мен е прекалено дързък за ежедневен. Първият път, когато сложих тази комбинация, тя се прие доста противоречиво в офиса. Вероятната причина за това е, че е прекалено дръзка в сравнение със стандартния нюд, който нося ежедневно. Третия недостатък, разбира се, е че Kat Von D не се предлага в България. Най-близко, марката може да бъде намерена в магазините на Sephora в Европа – аз го купих от Испания. Няма как да не направя коментар относно цената. Тя е 13 Евро и я намирам за напълно достъпна за количеството и най-вече качеството продукт.

%d0%bc%d0%b0%d0%b3%d0%b8