Kat Von D: Lock-It Tatoo Foundation

13/09/2017

Kat Von D: Lock-It Tatoo Foundation

Много отдавна искам да направя публикация за фон дьо тенът на Kat Von D – Lock-It Tatoo Foundation. Вероятно никога нямаше да я направя, ако Sephora не бяха обявили, че съвсем скоро ще видим тази марка в родните магазини. А аз обожавам самата Kat Von D до там, че почти не пропускам LA Ink предаване. До сега съм харесала и всички продукти на марката, които съм пробвала, а те не са никак малко. Те винаги се отличават с отлично качество, уникална пигментираност и завидна дълготрайност. Допълнителна стойност добавя и факта, че марката е изцяло cruelty-free, а много продукти са и vegan friendly.  Всичко това важи и за фон дьо тенът

Kat Von D – Lock-It Tatoo Foundation.

Моят е закупен от Испания и е подарък от сестра ми. Получих го зимата, когато в моето ежедневие бяха на мода пълнопокривните, матови фон дьо тени, които оставят лицето ми съвършено. В този период обожавах Urban Decay All Nighter Foundation, много харесвах и Double Wear на Estee Lauder. Lock-It Tatoo Foundation беше логичното продължение на линията фон дьо тени за този период. Не ме разбирайте погрешно. Разбирам напълно понятието „леко до средно покритие“ при фон дьо тените и за мен то често е предпочитаното в ежедневието. Съществуват, обаче, едни такива моменти, в които съм педантична и искам буквално маска, която да скрие зачервяванията, неравностите, широките пори и останалите човещинки. Днешният герой прави точно това.

Lock-It tatoo Foundation на Kat Von D, обещава пълно покритие и 24-часова дълготрайност.

Kat Von D Lock-It Tatoo Foundation promisses

Той трябва да е водоустойчив, да не се пренася върху дрехите и да подсигурява гладък завършек. Този фон дьо тен съдържа 21% пигмент, което по начина, по който е казано, трябва да означава много. Нямам никаква представа какъв процент пигмент съдържат другите ми основи, но и числата никога не са били силната ми страна. Не съм се сещала и да попитам. С оглед на съставките, те са доста деликатни. Продуктът би следвало да е подходящ и за чувствителна кожа, каквато моята често е, особено през зимата.

Lock-It tatoo се предлага в огромно разнообразие от цветове. И като казвам огромно, наистина разбирайте огромно. Нямам представа каква част от тях ще бъдат заредени в България, но при всички положения има голям шанс всеки да намери своя цвят. А това, при пълнопокривните основи е повече от задължително. За това, посещението в магазина и пробата на място е повече от задължителна. Освен ако не сте като мен и не пазарувате по Интернет постоянно. Аз улучих и моят цвят се оказа Light 49.

Kat Von D Lock-It Tatoo Foundation number

Опаковката на Lock-It tatoo Foundation e Kat Von D от всякъде.

Продуктът се дозира посредством помпа. Още при първото натискане на помпата ми направи впечатление колко е плътна тази основа. Намирам я за по-плътна от всяка друга, която съм пробвала.В началото нещо ме възпираше просто да започна да я мажа по лицето си. Основата засъхва бързо, но с нея се работи много лесно и в този смисъл, бързината не е проблем. Най-добър резултат при нанасяне получавам когато първо нанеса фон дьо тена на няколко места по лицето си, а след това го прелея с четката ми на Artis. Същия резултат получавам и като прелея продукта с голяма пухеста четка за фон дьо тен (Face 1 на Mark Jacobs), а след това обработя лицето си с навлажнен бюти блендер.

Покритието на Lock-It tatoo Foundation е просто удивително.

Kat Von D Lock-It Tatoo Foundation swatch

Той прикрива по лицето ми всички недостатъци, от всякакъв произход. Завършекът му е полу матов и за пълно покритие ми е необходимо съвсем малко количество продукт. С по-малко продукт, лицето ми запазва човешкия си облик и не става като безжизнена маска, каквато опасност винаги има с пълнопокривните фон дьо тени. На лицето си усещам продукта леко – дори по-леко от някои BB кремове, които използвам.  Lock-It tatoo се задържа десет часа с лекота. Очаквано, на десетият час не изглежда като току що нанесен, но през времето на носене не се и налага пренасяне и „закърпване“. Няма как да потвърдя издръжливостта от 24 часа, която обявяват от Kat Von D, но не смятам и че тя е необходима. В крайна сметка, кой носи основата си 24 часа? Надявам се, никой.

Lock-It tatoo Foundation не изсушава прекомерно кожата на лицето ми.

С това, този фон дьо тен окончателно ме спечели. Не мога да кажа, че той не изсушава някои по-сухи зони от лицето ми изобщо, но го прави по-малко от очакваното. Към края на деня, също, забелязвам че леко се събира в зоната около носа ми, но не изсъхва и не се износва на никое друго място. Когато го положа върху праймър (Armani Fluid master Primer), изсушаването е по-малко. Праймърът не влияе върху дълготрайността на фон дьо тена, но спомага за по-лесното му разнасяне. Важно е да спомена, че този продукт почти не допуска омазняването в Т-зоната да стане видимо.

В заключение бих могла само да споделя, че на Lock-It tatoo Foundation поставям оценка пълна шестица.  Той се задържа добре и при свирепите условия във фитнеса и смело се нарежда като категоричен любимец на 2017г.