Kerastase Chronologiste

29/01/2016

Ако знаете само колко надежди вложих в тази серия и колко нямах търпение да си я купя. Сега, когато изхвърлям и предпоследната празна опаковка на продукт от Chronologiste, мога да въздъхна и да кажа – добре че не инвестирах в цялата серия за домашна употреба. С една дума – се съм очарована и смятам, че за същите пари можех да си купя продукти, от които бих била много по-доволна. Ще кажете, че ние с Lóreal имаме по-особена връзка и … да,и аз започвам да си мисля същото. Мисля, че това беше последния шанс, който аз дадох на Kerastase.

Колкото и да ме убеждават, че Kerastase е цяла наука – напразно ще е. Искам да ме разберете правилно – не искам да кажа /и да вярвам/, че продуктите са лоши. Твърдя, че или не са за мен, или в магазините, от които ги купувам, не са компетентни да ме консултират.

Untitled-1

Ще ви разкажа за най-голямото си разочарование от серията: Rinse-out Pre-Shampoo. Инстинктите ми казваха, че това е глупост, но аз толкова обичам пилинги, че реших, че вътрешния ми глас е предубеден. Цената на продукта е 69 лева за 200 мл. Представлява буквално пилинг – на вид и консистенция.

Първият недостатък е, че за мен персонално, нанасянето му е доста сложно: нанася се в корените, а после се разнася из цялата дължина на косата. Добре, но начин да го разнеса, освен да го среша с пръсти, не намерих. Разбира се, пооскубах се, и това не ми хареса. Вторият проблем, основният, е че аз не видях никакви реални резултати от този продукт. Косата ми не се промени по никакъв начин през изминалите месеци на употреба.

За да не кажете, че съм мрънкало, маската от серията беше най-доброто ми попадение като действие – доста икономична и определено омекотяваше косата ми, като я правеше лесна за разресване. Но има и по-хубави маски за коси, на доста по-приемливи цени. Това да – за опаковката и за миризмата, на Chronologiste пиша пълна шестица.