Kiehl’s The New York Apothecary

12/03/2016

Като доста редовен клиент на Kiehl’s , в събота ме поканиха в магазина за преглед на кожата и за представянето на двете най-нови маски за лице от марката.

20160227_110014-1

След като установиха, че имам нормална до смесена кожа ( Верно ли?! Аз и не предполагах…), пробвах различни продукти и разбира се, двете нови маски – едната предназначена за нас, градските момичета, тъй като предпазва от амбиентално замърсяване (зелената) и оранжевата, енергизираща маска за събуждане на кожата.

20160227_164117-1

Зелената е Pollutant Defending Masque, Cilantro and Orange Extract, 99,6% натурални екстракти, кремообразна маска за лице, която е тип overnight, т.е нанася се вечер и се отстранява чак на сутринта. Маската обещава да почисти, подхрани и най-вече да предпази кожата от градското замърсяване на което е изложена всекедневно.

Маската е много богата на витамини, антиоксиданти и ензими и след нанасяне вечер, сутрин кожата се събужда невероятно подхранена и избистрена. От двете маски, тази ми харесва повече. За това си взех от нея и голям формат – 75 мл на „скормната“ цена от 39 евро. На аромат не е нещо особено, но поне е натурален аромат и не е неприятен.

20160227_164311-1

Оранжевата макса е Turmeric and Cranberry Seed Energising Radiance Masque – силно обогатена с антиоксиданти които буквално събуждат сутрин кожата. За разлика от зелената, употребата на тази маска е стандартна – нанасяме тънък слой, изчакваме да поеме и да засъхне ( около 20 минутки) и след това изплакваме с халдка водичка. Маската съдържа малки гранулки които при отмиване ексфолират леко и нежно кожата.

След отстраняване на маската кожата остава сияйна, блестяща, свежа, страхотна. Идеална е за сутришна употреба – понеделник рано сутрин, не само на мене ми се спи ами и на кожата ми!

Ароматът е натурален, не е силен, не е неприятен но не е и този цитрусов аромат който бих очаквала от една такава енергийна маска за лице.

Взех си малкият формат 30 мл и цена от 18 евро.

Препоръчвам ги горещо, особено зелената!

By Sani