The Artist – Velvet Loose Powder на Kiko Milano

22/03/2016

Kiko Milano The Artist Velvet Loose Powder

Аз и Kiko Milano имаме доста противоречива любовна история. В техен продукт обикновено или се влюбвам от пръв поглед или го намразвам. Хубавото на Kiko, е че доста често вадят нови колекции и така винаги имам пред себе си ново предизвикателство. И въпреки, че има и доста продукти, които поне за мен не си заслужават, имат още повече продукти, които наистина са страхотни! И в предвид на това, че марката не е особено скъпа, ако уцелиш нещо което ти харесва, то се превъща в истинско съкровище. Днес ще ви разкажа за продукт от вторият вид:

Kiko Milano – The Artist, Limited Edition

След като пробвах още в магазина новата колекция The Artist, Limited Edition, тази пролет, не успях да си тръгна без да си купя безусловно много неща (повечето за подарък на сестричка). Но днес искам да ви разкажа за този Loose Powder, непресована пудра, която вече ползвам от около 2 седмици и не мога да и се наситя!

 Kiko Milano The Artist Velvet Loose Powder

Пудрата е представена в простичка, но красива пластмасова кутийка, с бяла капачка с розова рисунка. Самата капачка в центъра от вътрешната страна е удължена, за да покрива почти херметично отвора с пудрата и така да не се разхищава продукт. Благодарение на това, пудрата може да се носи и в чантата без опасност да се разлее. В самата кутийка има мрежичка, през която се филтрира много ситния прах на пудрата. Не е нужно да отливаме продукт – просто с четка за пудра натискаме леко мрежичката. Taка става дозирането: достатъчно количество прах се полепва по нея.

Kiko Milano The Artist Velvet Loose Powder

Velvet Loose Mineral Beauty Powder се предлага в 3 разцветки.

01 e много светъл цвят, който е подходящ само за на най-светлите девойки. Този цвят може да се използва като хайлайтър. 02 е стандартният цвят за около 80% от европейските жени и това е и цветът който аз си взех.. 03 е прекрасен, но за лятото, когато имаме малко повече  загар. При кожа без тен,  може да се ползва като бронсеант, но е толкова фин, че за контуриране не е подходящ. Въпреки, че позволява надграждане, за да се получи контур е необходимо упорито надграждане. За това пък е идеална за визия „без грим“.

Пудрата е минерална, много много фина и не изсушава кожата. Това я прави идеална за фиксиране на фон дьо тен или за самостоятелно нанасяне. Не е абсолютно матова, но не е и брокатена. Тя оставя едно леко копринено усещане и един сатенен завършек върху кожата, който е толкова нежен, че не  личи изобщо че има нанесена пудра. Липсва типичното за повечето пудри напрашено и претрупано усещане.

Цената от около 11 Евро (22 лв.) я прави достъпна за почти всеки джоб и което е по-лошо, поне мен, ме подтиква да си взема и по-тъмния вариант за лятото.

Този път Kiko Milano и тяхната The Artist Limited Edition ме очароваха. Надявам се на сестричка също да и хареса, и да ви разкаже по-подробно и за други продукти от колекцията. В България, продуктите на Kiko, за съжаление, не могат да бъдат намерени във физически магазин. Единствено могат да бъдат поръчани през официалния магазин на марката, на който оставям линк – тук.

Kiko Milano: The Artist Velvet Loose Powder

By Sani