Kivvi Cosmetics – eдна нова органична марка

23/06/2017

KIVVI COSMETICS

От може би месец,  на българския пазар се предлага една нова органична марка – Kivvi Cosmetics. Тя е латвийска, а органичните латвийски марки набират доста популярност напоследък. Продуктите на Kivvi  са EcoCert, която сертификация дава лесна и ясна индикация на обикновения потребител, че една марка е наистина органична. От централния офис на Kivvi в Латвия, след като се поинтересуваха за вида и състоянието на кожата ми, бяха така любезни да ми изпратят няколко продукта за проба. И когато става въпрос за органичен продукт, съставките са много важни и винаги ги четем. За това започвам с първия:

Kivvi 24 H Intensive Moisturizing Gel

Kivvi 24 H Intensive Moisturizing Gel

представлява хидратантен гел, разработен на основата на алое вера. За мен тази основа е най-добрият вариант за който и да е хидратантен гел. Алоето е идеалния заместител на водата в лосионите на водна основа, а в козметичен продукт, някак, винаги се радвам, когато не плащам за вода като съставка. Също така, алоето е много подходящо за всички видове кожи и особено облагодетелства мазните с това, че попива бързо, без да отежнява кожата. Този хидратантен гел също съдържа масло от семена от киви, екстракт от краставица, малина, боровинка и много други.

Kivvi 24 H Intensive Moisturizing Gel 2

Опаковката е простичка, но очарователна, с удобна и хигиенична помпа. Формулата на продукта е гел, и като такава, консистенцията е много лека и свежа. Тя попива мигновено в кожата, без да запушва порите. Продуктът е идеален за лятото и за по-сухи кожи, които се нуждаят от допълнителна хидратация. По принцип, трудно се намират добри хидратанти за по-мазните и комбинираните кожи и Kivvi 24 H Intensive Moisturizing Gel е точно такъв. За моята кожат той не е достатъчен продукт и тя изисква след него да се нанесе серум и крем с по-богата текстура. Но този гел е идеален хидратант за всеки ден и мисля, че е уникален продукт. Цената му е около 22 лв.

Kivvi Cleansing Facewash

Kivvi Cleansing Facewash

е измиващ гел с репей и мента, предназначен за комбинираните и мазните кожи. Този измиващ гел съдържа и екстракти от жълт кантарьон, розмарин и е обогатен с витамин Б5. В този продукт аз лично видях много повече от почистващ гел. Той е с лек цитрусов аромат, който събужда сетивата с топлина и е малък прилив на енергия вечер. Малко количество от продукта е достатъчно, за цялотно почистване на лицето. При контакт с водата, измиващия гел се превръща в пяна. Но това не е класическа пяната образувана от сапун и вода. Тя е лека, неосезаема, но видима, дори гелообразна и много нежна.  Това се дължи на основната съставка – отново екстракт от алое вера. Така пенестата емулсия, не само е много приятна и почистваща, но е и много щадяща към кожата.

Попднал в очите, Kivvi Cleansing Facewash не ги дразни, не изсушава и устните. Той е много деликатен и оставя кожата почистена и мека, без да я е изсушил.

Kivvi Moisturizing Body LotionKIVVI BODY LOTION

Ароматът на този лосион за тяло е отново уникален. За тези от вас, които харесват цитрусовия аромат, който обаче не е силен или натрапчив – това е точния продукт. В лосионът на Kivvi този аромат идва от бергамонта.  Лосионът за тяло е с лека консистенция и бял цвят. Той попива мигновено в кожата и не остава по нея мазни следи. Лосионът определено има сериозни хидратантни функции и мисля, че ще е особено подходящ за лятот, след плаж. Цената на продукта е около 30 лева.

Първата среща с продуктите на Kivvi Cosmetics беше изключително интересна за мен. В нея се роди почти сигурния любимец юни и това е Kivvi 24 H Intensive Moisturizing Gel. От марката ми изпратиха мостри и на други техни продукти – околоочен крем, дневен и нощен такъв. Всички те се отличават с богата текстура, която попива много бързо в кожата. Всички те са изключително комфортни и приятни за носене. Продуктите са налични онлайн, в сайта на марката – Kivvi Cosmetics, в онлайн магазините Ecco-Verde.bg и Beautyskin.bg,