Магия от Корея: есенция и тоник от Missha

01/04/2016

Магия от Корея: есенция и тоник от Missha

Ще започна с това, че съм скептично настроена към козметика, на която името дори не мога да произнеса, какво остава да прочета активните съставки, които съдържа! Но сред бума на корейската козметика, който преживяваме през последната година, реших и аз да пробвам – все пак именно корейките единственото място, на което имат бръчки, то това евентуално са дрехите. Разбира се, това се дължи на почти митичния им режим за грижа на кожата, който имат и именно този режим изглежда здраво е приковал вниманието на жените от западния свят. На кратко ще ви разкажа, че този режим обикновено се състои от десет (!!!) стъпки, като десет не е фиксирано число – те могат да бъдат много повече. Продуктите, използвани в някои стъпки дори нямат еквивалент в западния свят. Важното при него е поредността на нанасяне на продуктите и решението кой продукт преди кой трябва да се сложи е чисто визуално – по-течната консистенция винаги е първа. Редът има отношение за усвояването на продуктите от кожата и между всеки следва да се изчака половин една минутка. Заинтригувах ли ви?

Е тогава на бързо ще разкажа. Почистването на лицето задължително е нежно и без безмислостно търкане с мокри кърпички за сваляне на грим. То започва с нанасянето на продукт на мазна основа, който да разгради грима, а той после се отмива с пяна. Сутрин – просто пропускате олиото. Следва тоника – за балансиране на PH-то на кожата. Следващата стъпка, обаче е трудна за обяснение – нанасяне на есенция. Тя не е плътна като серума и просто се потупва леко в кожата. И след това следват точно в този ред: маски и други екстри, околоочен крем, хидратантен крем или маска за през нощта, слънцезащита и задължителният спрей. Сложничко и времеемко, но явно че ефективно. Проучих корейските марки и се спрях на Missha, която със сигурност не сте чували, но е една от марките от доста висок клас.

Магия от Корея: есенция и тоник от Missha

И за да влезнем в прозата, т.к. ми посвършва тоника реших да си купя именно тоник и един booster който, (учудващо!?!), се ползва преди самия тоник. Продуктите си ги закупих от магазина на Tommy Molly, но можете и да ги намерите в множество online магазини, Strawberrynet.com включително. Взех (опитайте се да го изговорите) Missha Geum Sul First Essence Booster и Missha Geum Sul Toner. След измиването на лице се нанася първо booster-a, а след него, тоника. След това стандартно нанасяме хидратантен крем и обичайния грим.

И двата продукта са представени в стъклени шишенца (нещо,  което ме впечатлява), с красиви ориенталски капачки и с апликатор, който предпазва остатъка от продукта непокътнат. Добро начало.

Магия от Корея: есенция и тоник от Missha

Booster-ът е реално липсващото звено в ежедневната ми грижа според корейските канони – т.нар есенция. Той обещава (по това което успях да прочета) буквално да събуди вътрешната енергия на кожата, да я рехидратира, балансира и да и придаде пълен комфорт още при първото нанасяне. Тази есенция е обогатена с вода от джинджифил и още 80 растителни екстракта, плюс златни частички, които спомагат за оптималното третиране на кожата и нейната подготовка за следващите грижи ( серум, крем, …). Продуктът е прозрачен, почти течен, много лек, не мазен, попива за секунди в кожата и остава лек флорален аромат след себе си.

Магия от Корея: есенция и тоник от Missha

Какво да ви кажа, още при първата употреба се влюбих в този booster. Макар и думичка да не разбирам от това което е написано по него, знам че е доста натурален продукт ( или че поне не съдържа парабени, минерални масла…), не се тества върху животни и моята кожа буквално го боготвори. За цена от 30 евро ( около 60 лева) е сигурно че пак ще си го купя!

Магия от Корея: есенция и тоник от Missha

По отношение на тоника, също много ми хареса, но като че ли бледнее пред booster-a. Тоникът се нанася след First Essence Booster и за разлика от обикновените тоници, не се нанася с памук – благодарение на неговата геобразна текстура, може да се нанася директно с ръце.

Магия от Корея: есенция и тоник от Missha

Както и booster-ът, така и тоникът съдържа частички злато и джинджифилова вода, сред още много ботанически и ориентални екстракти. Еквиваленти на тези продукти, всъщност на скоро изкараха Guerlan (естествено), но цените им са космически в сравнение с тези. Това са Orchidee Imperiale – The Night Detoxyfing Essence и Abelle Royale Honey Netar Lotion. Те, макар и да не са предмет на днешния пост, са сигнал за това, че корейските форми и консистенции са белязали рутината за грижа за кожата и на съвременната жена.

Резултатът след First Essence Booster-а и Geum Sul Toner са невероятни. Кожата е дълбоко почистена, свежа, нежна, блестяща, хидратирана, отпочинала, невероятана! От както позвам тази комбинация за след почистване смесената ми кожа доста се балансира и вече е по-малко мазно на Т-зоната и по-добре хидратирана по бузките и брадичката. Е, мили дами, и аз се присъединявам към общата истерия по корейската козметика, която кипи в западния свят.

Totally in love with Missha!

www.Misshaus.com

By Sani