La Mer: Eye Concentrate

12/08/2016

Околоочен крем на La Mer: Eye Concentrate

Дълго отлагах този пост, просто защото след като отмина еуфорията, че най-сетне държа крем на La Mer в ръцете  си, след едномесечния тестов период, който обикновено давам на кремове за очи, в главата ми се въртеше само една мисъл: Какво би оправдало цената на този крем? Всъщност, тогава заглавието на този пост го виждах като „La Mer Eye Concentrate – по-добре инвестирайте в ботокс!“. Или в колаген, или в каквото и да е друго. Просто защото каквато и да е процедура би ви излязла по-евтина от този крем. Аз го купих на промоция, след която имаше още 20% намаление, плюс още 20 Евро ваучер за отстъпка. Дори и след всичко това, около-очният крем Eye Concentrate на La Mer, застана на достолепната цена от 125 Евро. Няма да ви лъжа, трудно преглътнах факта, когато не харесах резултатите от подобна инвестиция. Реших да си напиша домашното, преди да изквича в блога, че този крем не става.

LA MER EYE CONCENTRATE BACK

Марката La Mer  е разработена от бившия астрофизик на НАСА – Д-р Макс Хюбер. След инцидент, кожата му е била изгоряла и той е започнал да търси крем, който да заличи белезите. След като не го е намерил, е започнал да го разработва, с подкрепата на Estee Lauder, които придобиват марката през 1995г. Процесът на разработка на този крем, както и на другите на марката, е дълъг и сложен, изцяло ръчен, а и всички продукти се разработват на основата на algae, водорасло, което се събира само два пъти в годината. Процесът и съставката са основната причина за космическата цена. Кремовете на La Mer биха могли да бъдат прекрасна част от дневната рутина за грижа за кожата, но единствено и само ако човек разгледа съставките и разбере тяхното действие в контекста на собствената си кожа.

LA MER EYE CONCENTRATE PACKAGE

La Mer Eye Concentrate  съдържа съставки, за които често сме чували, че са вълшебни. Въпреки това, каквото и да си говорим няма крем, който след месец да даде ефект като след козметична процедура. Екстрактът от algae е силен антиоксидант, който спомага в борбата с токсините на околната среда, като свободните радикали, например. Той също така силно хидратира кожата, подхранва я с витамини и минерали, които спомагат за намаляване на подпухналостта в околоочната зона. Циклопентасилоксана пък спомага на кожата да изгради бариера и намалява видимостта на фините линии и заглажда кожата. Разбира се, ефектът от него е само временен, Екстрактът от артемиа, обаче, в действителност спомага в борбата с бръчките, което е цел номер едно на много от нас. Казвам всичко това, защото чудодейните съставки са голямата сила на крема, но всяка една от нас би могла да има нетърпимост към която и да е от тези съставки. Освен всичко, кремът съдържа сериозно количество евкалипт, който е осезаем и който вероятно е и най-големия дразнител.

LA MER EYE CONCENTRATE OPEN

Урок номер две е свързан с поставянето на крема. Той само по себе си е цяла наука и процес, който не е описан на опаковката. За оптимални резултати, кремът следва да се нанася два пъти на ден, с върха на пръстчетата, под окото и на клепача, а след това следва да се разнесе с потупващи движения. Преди нанасяне, кремът трябва да се затопли във върха на пръстите и тогава той променя цвета си от бял на прозрачен.

Физическият изглед на продукта, разбира се, е почти идеален. Казвам почти, защото истината е, че стъклената опаковка първо не съхранява дългосрочно някои от ценните активни съставки и второ – опаковката предразполага към завъждането на бактерии. Въпреки всичко, не може да се отрече, че изглежда добре. Тя е зелена и напомня за морските съставки. Текстурата на крема е много лека и приятна за разнасяне. И най-важното, кремът попива се секунди, което е най-доброто му физично свойство – сутрин мога да нанеса коректора  минутка след като съм сложила крема, просто защото той вече е изчезнал.

На моята кожа кремът беше с нормален, очакван ефект, който изобщо не достигна очакванията ми. Той определено намалява тъмните кръгове под очите и бори успешно подпухналостта, но тези два ефекта бяха временни и никакъв случай не получих обещавания дългосрочен ефект на намаляване на фините около-очни бръчки. Това доведе до едно депресивно разочарование и заключение, че или кремът не заслужава цената си или не е за мен. Дългото проучване показа, че при правилна употреба и нанасяне и в случай на поносимост към всички съставки, La Mer Eye Concentrate е подходящ за много сухи и чувствителни кожи. При смесените и мазните кожи (моята е по-скоро от смесен тип), той не дава търсените и обещаните ефекти. Прекалено много специфики за крем, който е в масова продажба, не мислите ли?

В заключение бих казала, че това е един добър продукт, който в моя случай не оправдава цената си. Това, разбира се е моето мнение по въпроса. Сестра ми, например, обожава този крем и буквално го изяде. Но за другата страна на La Mer Eye Concentrate ще оставя да разкаже самата тя.