La Mer: Radiant Concealer

08/12/2016

Разказвала съм и преди за продукт на La Mer: Eye Concentrate, който ми допадна, без да ме очарова. От тогава изхабих още един продукт на марката – The Illuminating Eye Gel. Не сметнах за необходимо да ви занимавам с него, защото ме остави със същото безразлично усещане. Днес идва ред на La Mer Radiant Concealer. И него закупих на намаления, при поредното търсене на коректор, който не се набира във фините линии.

Какво трябва да очаквам от La Mer Radiant Concealer

Първоначално очаквах много, но надеждите ми бяха охладени от предходните два продукта на марката.  La Mer Radiant Concealer е терапия, която обещава моментално да заглади кожата и да я озари. Продуктът ще улови светлината по такъв начин, че да скрие тъмните кръгове и оптически да изглади несъвършенствата. Посредством морските и растителни екстракти, продуктът ще предотвърти появата на тъмни кръгове, торбички под очите и бръчки. Също така ще намали порите, където има такива. La Mer Radiant Concealer ще покрие зачервяванията, пигментацията и ще успокои кожата, докато изравнява тена.  Той е с SPF 25 и като цяло оставя впечатлението, че освен „камуфлажен ефект“ има и добавената стойност на грижата. Прекалено добре звучи, за да е истина, би казала сестра ми, но пък за цената от 70 Евро, може да се окаже и вярно.

Опаковката La Mer Radiant Concealer

La Mer Radiant Concealer

Коректорът идва в компактна кутия и огледало със задоволителен размер. Кутийката е лека и определено е изключително удобна за пътуване. Мушната в бяло кожено калъфче, продуктът е идеален за в чантата. La Mer Radiant Concealer идва с малка четчица от изкуствен косъм, но нея използвам единствено за да извадя продукта от кутийката, но не и да го нанасям. С една дума – опаковката е очарователно удобна. И въпреки, че това е много важно за продукт като коректор, същинските показатели, по които ще оценявам продукта са:

Текстурата, преливането и преливането на  La Mer Radiant Concealer

La Mer Radiant Concealer

Веднага прави впечатление, че консистенцията е доста плътна. Текстурата му е кремообразна, но в същото време е леко суха и при първоначално нанасяне се усеща дори твърда. Именно поради това, аз лично намирам коректорът труден за блендиране. Открих, че най-добре се нанася ако се затопли на пръстите и се разнесе с потупващи движения в зоните, където е необходим. Всъщност, ако трябва да съм откровена, аз не можах да го нанеса добре нито с четка, нито с влажна гъба и дори смятам, че преливането му с четка в зоната под очите е невъзможно.

Нямам каквито и да е забележки относно пигментацията на La Mer Radiant Concealer

La Mer Radiant Concealer

Това е изключително покривен коректор, с който успях да покрия всичко. Въпреки кремообразната му формула, завършекът му е на прахообразен продукт и е напълно матов. Пигментацията му е забележителна и под него нямам нужда да нанасям корективни цветове, дори и в дните, в които отчаяно се нуждая от такива. Формулата на La Mer Radiant Concealer позволява надграждане на тънки слоеве, от което реално няма нужда – един слой покрива достатъчно и всичко. Коректорът покрива до съвършенство всички несъвършенства по кожата. Издръжливостта на La Mer Radiant Concealer е впечатляваща – той не се набира, не лъщи, почти не се събира!

La Mer Radiant Concealer

La Mer Radiant Concealer

Какво не ми хареса в La Mer Radiant Concealer?

На първо място, това е изборът на цветове. Цялата гама се състои от три цвята – light, medium и dark, а моят е dark! На светлата ми кожа, ligh и medium бяха прекалено светли, а dark е точният за мен цвят. Това означава едно: хората с нормален до тъмен цвят на кожата остават извън спектъра на обхват. Също така, сухата текстура на коректора се усеща и върху кожата. От една страна това премахва нуждата от фиксация с прахообразен продукт, но от друга – техниката „baking“ е абсолютно невъзможна. Считам, че този коректор би бил кошмарен за по-сухите кожи, както и за по-зрелите. Сухата му текстура би се загнездила във фините линии и това би ги направила още по-видими. Бих определила продукта като високо покривен коректор, а не озаряващ такъв.

Дали La Mer Radiant Concealer ми допада? Категорично. Коректорът е страхотен, но е прекалено претенциозен и го отхвърлям като ежедневен продукт. Той ще остане в тоалетката ми за по-специални случаи, когато имам повече време да се приготвя и имам по-голяма нужда от покритие.