Lancome и Energie de Vie – щипка свежест

17/09/2016

Lancome и Energie de Vie - щипка свежест

Няма как да не сте чували за новата серия на LancomeEnergie de Vie и целия шум, който се вдигна около нея. Всъщност, аз разбрах за нейното предстоящо лансиране някъде в началото на годината, но докато дойдат новостите до България често минават месеци и честно казано – бях забравила за нея. Вдъхновена в азиатските ритуали за красота и леките текстури, тази серия обещава да изведе хидратацията до абсолютно нови нива и мога да кажа, че определено изпълнява всяко и всички обещания в тази посока. И въпреки, че серията е таргетирана към по-младата аудитория 25 – 35 години, а аз се намирам в горната част на тази възрастова граница, за хидратацията няма пределна възраст и разликата е, че младата кожа се нуждае само от хидратация, а по-зрялата и от „още нещо“.

Energie de Vie се състои от три продукта, като аз изпробвах всички, но в пълен размер закупих само два – The Smoothing and Glow Boosting Liquid Care и  Energir De Vie Sleeping Mask.

Lancome и Energie de Vie - щипка свежест

The Smoothing and Glow Boosting Liquid Care е вдъхновен от корейските козметични ритуали  и целта му е да замести лосиона, серума и хидратантния крем. Текстурата му е течна, с плътност сходна на водата, но хидратиращата му сила е забележителна. Силно концентриран с хидратантни съставки, той попива в кожата за секунди, заглажда я, хидратира я, като я зарежда с енергия и и придава отпочинал вид. Самата опаковка е много приятна, стъклена, с много свеж зеленикав цвят и позволява лятото да се държи в хладилника. Така, когато нанасям продукта сутрин и вечер, ефектът от свежестта е още по-голям. The Smoothing and Glow Boosting Liquid Care не омазнява кожата допълнително и моята кожа го попива буквално като гъба. Препоръчителната дозировка е две помпички, аз лично слагам три и ефектът на комфорт и хидратация, който постигам е страхотен.

Lancome и Energie de Vie - щипка свежест

Продуктът обещава и ефект anti-fatigue, който за съжаление аз не усетих. Според Lancome (а и глобалната логика), трябва да третираме симптомите на умора, за да не се превърнат в симптоми на стареене и The Smoothing and Glow Boosting Liquid Care е предвиден точно за това. Проблемът, вероятно е, че при мен хидратацията в кожата не се задържа особено дълго и само два часа след нанасяне вече се нуждая отчаяно от хидратантен серум или крем. Това ме доведе до заключението, че аз не бих могла да ползвам продукта самостоятелно и като заместител на няколко стъпки в рутината за грижа за кожата, защото или той е предназначен за по-млади кожи или за такива с доста по-голям капацитет на задържане на хидратацията. Или просто моята кожа се нуждае от по-тежки молекули „хидратация“, които да запечатат по-малките на серума.

Lancome и Energie de Vie - щипка свежест

Имах голямо желание да пробвам и маската – Energie De Vie Sleeping Mask, защото обожавам нощните маски от хидратантен тип и винаги поддържам в наличност поне една такава. Продуктът си го купих когато изчерпах Super Aqua Mask на Guerlain, която беше втората ми опаковка и имах нужда да разнообразя. Опаковката на Energie De Vie Sleeping Mask е стъклена, солидна, отново зелена и още на пръв поглед изглежда свежа. Консистенцията е отново много лека, ароматът е изключително приятен и не знам защо, но на мен ми напомня на… краставица. Използвам маската като заместител на нощния крем и съм изключително доволна от този продукт.

Lancome и Energie de Vie - щипка свежест

Първо, тя попива бързо в кожата ми и съответно не цапа възглавницата, а това е прозаичен, но важен факт. И второ, сутрин, когато се събудя, имам видим ефект върху лицето, като то е по-светло, а кожата ми е по-еластична. В дните, в които съм ползвала маската през нощта, толкова харесвам тена си, че задължително се възползвам от него и не слагам фон дьо тен, а само слънцезащитно кремче и сатенен праймър – Laura Mercier: Foundation Primer in Radiance например, застава прекрасно. Това определено беше продукт №1 за грижа за кожата това лято и не мога да спра да го използвам, като напоследък прекалявам – до 4 пъти в седмицата.

Lancome и Energie de Vie - щипка свежест

Ако трябва да обобщя, Lancome Energie de Vie е много добра серия, чиито продукти имат забележителни хидратиращи качества. Въпреки, че The Smoothing and Glow Boosting Liquid Care не бих могла да го използвам самостоятелно, той се интегрира перфектно в рутината ми за грижа за кожата и не е невъзможно скоро да замести Guerlain: Abeille Royale Honey Smile Lift, който в момента ползвам, т.к. има сериозно ценово предимство и много сходни характеристики и представяне. Всъщност, сега като се оглеждам, Lancome започва да заема сериозен дял в продуктите за грижа, които използвам и не е невъзможно да се превърнат в новата ми марка фаворит.

By Sani