Lancome: Advanced Génifique Eye Serum Light-Pearl

16/03/2016

3Искам сутрин да се събуждам и да изглеждам така, както на снимката в ляво. Реалността, за съжаление е много различна. Освен със стандартните сенки за очи, сутрин се събуждам с толкова големи торбички под очите, че със сигурност бихте си помислили, че цяла нощ съм наблягала не на съня, а на алкохола. Без значение как и колко спя, сутрин положението е винаги едно – драматично. Торбичките под очите се повлияват единствено според храната, която съм яла предходния ден, но дори и това повлияване е доста минимално. Как изглеждам сутрин, няма да ви показвам – то не е и за показване. Но от години се опитвам да намеря продукта, който би заглаждал торбичките ако не мигновено, то поне бързо. На скоро, почти на шега опитах Advanced Génifique Eye Serum Light-Pearl на Lancome  и днес ще споделя впечатленията си, а те никак не са лоши.

5

Продуктът е представен в стъклена опаковка, състояща се от контейнерче и дозатор, под формата на капкомер, който завършва с метална капка, т.нар. от Lancome – перличка. Опаковката е удобна, т.к. аз лично за по-добър и бърз ефект, съхранявам продукта в хладилника. При отваряне, преди използване, е необходимо дозаторът да бъде леко допрян до ръбовете на шишенцето и продуктът, който остане по перличката е количеството необходимо за двете очи. Това го прави доста икономичен, между другото.

Обещанията на Lancome са за кожа, която изглежда по-стегната и отпочинала, както под окото така и в зоната над него. При употреба, серумът предполага, че прави торбичките под очите по-малко видими и предотвратяване появата на фини линии. Очакваните резултати са по-малко подпухнали очи, видимо енергизирани и събудени, по-светла и сияйна кожа. Всичко това, за цената от 110 лева за 20 мл.

Advanced Génifique Eye Serum Light-Pearl представлява серум за околоочната зона и това не бива да се бърка с крем. Като такъв той е по-течен и по-тънък като консистенция. След нанасяне, в първите няколко секунди е леко лепкав, но веднага след това попива в кожата. Апликаторът наистина е уникален – с завършека перличка спомага за масажирането на околоочната зона. Нанасянето му е лесно: няколко приплъзвания под окото, няколко над окото, последвани от зиг-заг движения в зоната на образуване на торбичките и леко погалване в зоната на фините линии около очите. Усещането е за униклен комфорт. Аз лично го нанасям сутрин, след като съм измила лицето си и мога да споделя, че това е най-приятната част от сутрешната ми рутина. Ето едно преди/след на снимката по-долу.

combine_images

Продуктът има няколко недостатъка. Първият е, че той не може да бъде използван самостоятелно, т.к. той не доставя необходимата хидратация. Това би бил основен проблем при много сухи кожи и след неговото нанасяне и попиване, задължително трябва да се поставя крем за лице. Вторият недостатък е, че според мен не изпълнява обещанието за озаряване на околоочната зона – да, прави я по-опъната, свежа, намалява подпухванията, но в никакъв случай не бих казала, че я озарява. Както се вижда на снимката, тъмните ми кръгове все още са си там, но тях боря по друг начин.

Като цяло, обаче, в предвид, че едва ли някога ще се събудя сутрин и ще изглеждам като на снимката по-горе, за мен това е един добър продукт, с прекрасен  замисъл и дизайн, лесен за използване с бърз ефект, който бих препоръчала като допълващ за сутрешното събуждане.