Lancome: Audacity in London Palette

07/01/2017

Lancome Audacity in London Palette

Когато Lancôme пуснат нов продукт, особено когато той е палитра, започвам порочно да се вълнувам. Порочността се задълбочава, когато с палитрата е замесена Lisa Eldridge, на която се възхищавам до обожание. Audacity in London е втората палитра от поредицата. Почти отчаяно искам да се сдобия с Audacity in Paris, първата от серията. Причината все още да я нямам, е че не съм имала директна среща с нея. При пазаруването онлайн, понякога съм рационална и си давам сметка, че реално нямам нужда от нея. Audacity in London беше палитрата на есен 2016 и е вдъхновена от един от любимите ми градове – Лондон.

Опаковката

на Audacity in London изключително много ми допада. Тя е стабилна, без да е тежка. Върху нея са изобразени емблеми на Лондонския хоризонт – Tower Bridge, London Eye, Big Ben, но върху тази палитра те стоят някак много модерно. В палитрата е включена двустранна четка, която за моя голяма радост, е използваема. Единият край на четката е за преливане, а другият е скосен, за прецизност и по-графични изпълнения. Огледалото е огромно и е много удобно. Стикерът с Лондонския хоризонт върху него ми допада и още не съм го махнала. В палитрата има шестнадесет сенки, четири от които са с метален завършек. Имената на цветовете са на гърба на палитрата. Сенките в палитрата са групирани цветово и в нея намираме медено кафяви, лилави, зелени и сиви сенки.

Audacity in London

Audacity in London

Цветовете

Малко съм изненадана от избора при имената на цветовете. Не знам защо, очаквах емблематични за Лондон имена, като Ковънт Гардън, Пикадили Съркъс и т.н и след тези ми очаквания ги намирам за доста обикновени. Но в крайна сметка, това не е важно. Ето ги и тях.

Audacity in London

Audacity in London

Няма да ги описвам – суочовете ми се получиха. В палитрата има матови цветове, сатенени и металически. Като цяло консистенцията им е кремообразна, сенките се разнасят лесно с минимално или почти никакво прашене. Те са пигментирани и издържат часове. При покритието и пигментираността се усеща стилът на Eldridge – деликатност и лекота. Това е една от причините да я харесвам толкова много – в нейните лукове никога няма натрапчивост, малко продукт и максимален ефект. Като консистенция, в палитрата има два типа сенки:

металическите нюанси

Първоначално, при първите употреби, те ми се видяха много сухи и прашливи. С употребата им обаче, качеството им значително се подобри. Въпреки, че тяхната цел е да се нанасят като последен слой, Midnight Haze и Tower Bridge, стоят доста добре и сами. Нанесени с влажна четка, сенките се разнасят значително по-лесно и остават върху клепачите по-дълго. Като цяло обаче, когато засъхнат, блясъкът им  пада и след няколко часа няма и следа от него. Тези четири металически цвята, са единствените, към които имам сериозни задръжки.

останалите цветове в палитрата:

Audacity in London

Queen Lace е светличък и полу-покривен, но е много деликатен и идеален за основа. Trench coat e моето кафяво и въпреки, че първоначално стоеше доста твърдо в своето отделение, с времето се разработи. Woody Bar e много интересен, защото матира клепача, като му придава много лек, почти никакъв цвят. И трите цвята от лилавата секция ги обожавам! Rich History и London is Calin’ са много леки за носене. Вторият изглежда перлен, но се нанася като полу-прозрачно матово. Purple Queen е сред любимците ми – това е и най-силния пигмент в палитрата.

Зелените цветове, според мен, са цветовете с най-слабия пигмент. Fresh Garden e много свеж, на Misty Morning му трябваше време да се разработи и е леко прозрачен. Steel е малко по-прашлив от очакваното, но е сред най-използваните ми цветове. Rainy Afternoon е като цвят на Urban Decay. Ако трябва да отгатна създателя му – директно бих го зачислила там. Purple Pageantry е много наситен, прелива се лесно и често вадя палитрата само заради него. Midnight Purple мисля, че ако не идентичен, то много сходен с Platonic на Urban Decay от неосъществената ми Full Spectrum палитра.

Присъдата за Audacity in London

Ако трябва да избера една палитра, която да използвам до края на живота си, Audacity in London би била сред топ трите ми избора. Тази палитра ще хареса на тези от вас, които харесват по-мек грим, но в същото време с цвят. Тя е идеална и за тези, които обичат неутрални цветове, но им се носи нещо различно от стандартните кафяви тонове. Аз я харесвам,защото в нея има добър набор от студени неутрални цветове и тя е добър баланс между матови и сатенени цветове. Audacity in London е една много сигурна палитра. Ако сте офис момиче като мен, с нея имате безкрайно много вариации за грим, без той да е еднакъв, натрапчив или тежък.

Не че не мога да отида на служебна среща с брутално „котешко око“. Не е и като да не съм била. Но за да сме на безопасната страна – Audacity in London е едно много гъвкаво решение. Моята палитра закупих от Douglas и по спомен цената и беше около 120 лева.