Lancome: Cushion Blush Subtil

22/10/2016

Cushion Blush Subtil беше една спонтанна покупка. Всъщност, не беше толкова спонтанна. На скоро се зачетох в поредният нов тренд от Корея и Япония, а именно нанасяне на ружа под формата на триъгълник, около очите с цел те да изглежда по-големи, съответно веднага реших да опитам тази техника, но си дадох сметка, че не разполагам с подходящ продукт, т.к дори и течните ружове, които имам са с доста силна пигментация, а ми трябваше нещо по-свежо и леко. Lancome е една от първите западни марки, която лансира основата тип „cushion“ и една от първите, която пусна руж със същата технология. Когато купувах в Douglas моята Teint Idole Cushion Foundation, вниманието ми хвана Cushion Blush Subtil в нюанс 022 Rose Givree.

lancome-cushion-blush-subtil-package

Плоската кутийка е „двуетажна“, като на по-горния етаж се помещава гъбичката и огледалце, а на по-долния – самата „възглавничка“, напоена с продукт и отново защитена от изсушаване с капаче. Цветовете са общо шест, но в магазина намерих само три. Нямам идея дали продуктът е лимитиран или част от постоянната колекция на Lancome, но се надявам искрено да можем да си го купим и следващата пролет. Продуктите тип „cushion“ имат сравнително кратък полезен живот (защото са идеален развъдник за бактерии) и запасяването с тях не е алтернатива, а в същото време са толкова подходящи и приятни за носене през по-топлото време на годината.

lancome-cushion-blush-subtil-color

Имах известни опасения, че Cushion Blush Subtil може да се окаже със слаба пигментация и да стои прозрачно на кожата, но съм доволна, че тези ми опасения се оказаха неоснователни – пигментацията на този руж е отлична. Формулата му е лека, течна на консистенция и с почти кремообразна структура. Изненада ме завършекът – очаквах категоричен мат, но Cushion Blush Subtil има сатенен завършек. Продуктът се блендира лесно и се надгражда добре – всъщност с надграждането се засилва и сатенения завършек, който придава на кожата. Той може да бъде нанасян с четка, с пръсти или с гъбичката, с която идва, като пигментацията е най-силна при нанасяне с гъбичката. Във всички случаи, Cushion Blush Subtil е много гъвкав продукт, който стои много естествено и комфортно на кожата и според мен като усещане би допаднал много на момичета със суха кожа. Ружът се задържа върху моята кожа около пет часа, а след това започна бавно да избеледнява, но като цяло трудно намирам руж, който да се задържи на бузките ми цял ден, а този има голямо предимство пред всички останали – лесен е за носене в чантата и за пренанасяне при нужда и желание.

lancome-cushion-blush-subtil-swatch

lancome-cushion-blush-subtil-swatch-2

Не мога да не направя коментар относно цената, която е почти колкото на Teint Idole Cushion Foundation. Не бих могла да я дам точно, т.к закупих продукта на намаление и загубих касовата бележка – но по спомен, – около 70 лева. Въпреки това, смятам, че това е много лесен и приятен продукт, който препоръчвам и който ако следващата пролет все още е наличен, категорично ще експериментирам и в други цветове.

%d0%bc%d0%b0%d0%b3%d0%b8