Le Stylo Parisian Lips – новият продукт за устни от Lancome

24/03/2017

Le Stylo Parsian Lips Lancome

Пролетната коленция на Lancome за 2017 вече е заредена в магазините. Тя е под името Absolute Rose и се центрира около любимите за мен деликатни, пастелени розови нюанси. Още през януари ми допаднага розово-златните опаковки, но те изглеждат още по-прекрасни в началото на пролетта. Днес ще ви разкажа за Le Stylo Parisian Lips, които са част Absolute Rose. Le Stylo Parisian Lips се предлага в четири нюанса, като моят е 04 Randevous Paris. Бързам да споделя, че и четирите са много свежи и прекрасни, просто на мен този ми се стори най-удачен за експериментите, които бях намислила. Но нека да е по ред.

Le Stylo Parisian Lips Lancome

Le Stylo Parisian Lips на форма изглежда като малко по-дебел молив, с два различни продукта в двата края. Той обещава да направи омбре ефектът на устните лесно достижим с редуване на два продукта. Първо се полага високо пигментиран, матов продукт посредством „къшън“ апликатор, а върху него се нанася кремообразна формула. На кратко казано,

Le Stylo Parisian Lips обединява два продукта в един.

Le Stylo Parisian Lips Lancome

Le Stylo Parisian Lips LancomeЦветово, матовият и кремообразният продукт са много подхождащи си и сходни. Като консистенция и завършек, обаче, са много различни един от друг. Първоначално мислех, че те биха могли да се носят по отделно, но вече не съм толкова убедена. Матовата част не се задържа дълго върху устните и се нуждае от кремообразна формула да я задържи. Кремообразната пък, е прекалено блестяща и с не достатъчно пигмент. За това пък, двете в комбинация са перфектният тандем и придават много хубав кадифен завършек на устните, като оставят на нас контрола дали искаме еднороден цвят или омбре ефект.

Текстурата на двата продукта я намирам за комфортна без типичното опъване и изсушаване от страна на матовите продукти. Издръжливостта на Le Stylo Parisian Lips е очаквано средна, но продукта няма и претенции за дълготрайност. Казано по друг начин, ако ядете, пиете или се целувате (или правите трите неща наведнъж), този продукт няма да остане дълго по устните ви. За себе си открих, че ако нанеса матовата част, повторно над кремообразната, издръжливостта на  Le Stylo Parisian Lips значително се подобрява. Именно тук започнаха моите

експерименти с Le Stylo Parisian Lips.

Le Stylo Parisian Lips Lancome

От известно време си играя с омбре ефектът, като полагам пигмент върху кремообразна основа. Пигментът може да е руж, а може и да са сенки в подходящ цвят. Концепцията за полагане на цвят върху глос научих че се прилага много често на модния подиум и това предизвика интереса ми. Le Stylo Parisian Lips продуктите са идеални за това. Първо проблемът с два напълно съвместими цвята глос и мат е решен. Второ, типичният корейски стил омбре с цвят в центъра и избледняване към края е много лесно достижим. Достъпно е и европейското омбре, при което не се прави компромис с големината на устната и по-тъмния цвят се поставя отвън. Аз предпочитам обаче източния ефект, като нанеса пигмента над глоса.

Le Stylo Parisian Lips са един много интересен продукт, комфортен за носене и гъвкаво може да бъде пригоден към желанията на всяка от нас. За мен той има два негатива, които се отнасят към структурата на продукта. В случаите, в които реша да запълвам устните си напълно, кремообразният глос ми се струва прекалено тънък и ми отнема повече време. Ако и вие като мен сте свикнали с дебелината на червило и решите да запълвате устните си напълно, това може да не ви допадне. При изработка на омбре, обаче, този размер е удобен и дпозволява прецизност. Втори евентуален негатив, ще се появи за тези от вас, които решат да нанасят матовата консистенция над глоса. В този случай апликаторът ще се зацапа с глос, който рискувате да върнете отново в опаковката следващия път, когато посегнете към мат. За това, ако се решите на този вариант, трябва да си измислите друг апликатор.

В заключение, мога да препоръчам с две ръце на всички отворени за експерименти Le Stylo Parisian Lips. Самата аз, дори се замислям, дали да не експериментирам с още един, по-дързък нюанс.