Lancome: Miracle Cushion Foundation

15/07/2016

Lancome: Miracle Cushion Foundation

Miracle Cushion Foundation на Lancome не е точно „чудо“, въпреки че изпълнява обещанията за свеж блясък, хидратация и „леко натрупващо се покритие“, които марката дава доста точно. И въпреки, че нейното покритие остава в спектъра на лекото, независимо колко продукт съм нанесла по лицето си, хидратацията определено е плюс за сухите до нормални кожи. Технологията за „основа като възглавница“ произлиза от корейската козметика и съвсем не е ново течение – на изток то започва още през 2008г. Просто подобно на BB кремовете, отнема доста време докато тя достигне и се приеме от западното общество. Логиката зад този продукт е ясна: прозрачно покритие без утежняване, но същевременно с блясък, хидратация и грижа за кожата.

Lancome: Miracle Cushion Foundation

Опаковката на продукта е интересна толкова до колкото течната форма на основата обикновено предполага опаковка на шише. Тук обаче, продуктът наподобява компактна пудра, с разликата, че вместо пресована пудра, като я отворим намираме мокра гъба, за която Lancome твърдят, че има над 80 хиляди пори, които спомагат дозирането на продукта. Разбира се, любопитството ми ме накара да потопя в  нея целия си пръст и за мое най-голямо учудване, го извадих мокър. В същото време, въпреки течната си консистенция, основата никога не се разлива. Това ме води към заключението, че гъбичката и порите съвсем не са безсмислена иновация и те определено спомагат прецизната дозировка. Напоената гъбичка е консуматив, като може да се подменя само той, в друг нюанс или в същия, без да се закупува целият продукт отново и е излишно да споменавам, че този факт много (ама много) ми допада. Също така, продуктът идва с апликатор, представляващ мека силиконова гъба, за който има отделно отделение. По този начин се запазва свежестта на продукта и чистотата на гъбата. Няма как да не отбележа, че определено от към опаковка и практичност, Lancome са се справили доста добре.

Lancome: Miracle Cushion Foundation

Lancome: Miracle Cushion Foundation

Нанасянето, ако трябва да съм честна, изисква известна практика, но се свежда до това, че апликаторът се потапя няколко пъти в гъбичката, притиска се към нея и след това с него продуктът се разнася по лицето. Разбира се, продуктът може да се нанесе с пръсти, за съвсем лек и напълно прозрачен завършек, както и с четка, въпреки че нанасянето с четка е малко по-трудно, т.к носи риска основата да засъхне на „бразди“ от четка. Но според мен най-лесния начин си остава нанасянето с апликатора, с който идва продукта. Разбира се, след използване апликатора остава влажен и след няколко употреби е редно да се почисти, а почистването става сравнително лесно.

Lancome: Miracle Cushion Foundation

Формулата на продукта е много лека, хидратираща и с SPF 23, който не е висок и не предоставя значителна защита, но поне на снимки не излиза „светещ“. Тези от вас, които обичат да усещат основата върху лицето си, няма да са впечатлени, защото Miracle Cushion Foundation  не се усеща. Продуктът е без мирис (или поне аз не усещам такъв) и мисля, че би допаднал много на чувствителни кожи, склонни към зачервявания, предразположени към акне, но не смятам, че би осигурил покритието, което често именно този тип кожи търсят. Но пък той попива лесно и след него може да се нанесе коректор.

Lancome: Miracle Cushion Foundation

Това, което не харесвам е малкото разнообразие от цветове, факт, който започвам да си мисля, че е много типичен за Lancome. Кожата ми е светла, но определено стандартна за бялата раса, но нюанс 2 ми беше прекалено светъл, студен и порцеланен, а цвят 3 – по-тъмен от очаваното, по-кафевеещ и топъл. Избрах 3, защото планирам да използвам продукта през лятото, когато кожата ми е със загар. Наборът от цветове е задоволитен за по-тъмни кожи и въпреки, че светлите определено са пренебрегнати, продуктът е толкова прозрачен и фин, че се разнася лесно по кожата и лесно се прелива.

Относно издръжливостта, при мен Miracle Cushion Foundation  остана на мястото си около осем часа, но след третия, попи напълно в кожата ми, като много рязко маркира мимическите бръчки около устата. Това ме кара да си мисля, че продуктът не би бил подходящ за зрели кожи, но пък би бил идеален за млади, гладки и сухи до нормални кожи.

В заключение Miracle Cushion Foundation е много добър, но и много специфичен продукт, някъде на границата между грима и грижата за кожата. Компактната му форма е изключително подходяща за чантата и за нанасяне на крак и аз категорично я препоръчвам за лятото – тя е лека, приятна и неангажираща.