Къшън основата на Lancome: Teint Idole Ultra Cushion Foundation

14/10/2016

Къшън основата на Lancome: Teint Idole Ultra Cushion Foundation

Нямате и идея от колко много време чакам този продукт на Lancome. Беше някъде след около Нова Година, когато разбрах, че ще се лансира и от тогава непрестанно го дебнех да се появи в Douglas и Beauty Zone. В интерес на истината, търпението ми беше подложено а сериозно изпитание, очаквах го в началото на лятото, но когато получих мейла, че вече е наличен, не се бавих много. Причината за нетърпението ми беше, в това, че предходната cushion основа на марката – Miracle Cushion Foundation ми допадна много, а за Teint Idole Ultra Cushion Foundation, обещанията бяха за изцяло нова технология – супер абсорбираща гъбичка, която дозира продукта точно, лека и лесна за блендиране формула с пълно покритие и компактна и удобна опаковка.

Къшън основата на Lancome: Teint Idole Ultra Cushion Foundation

Опаковката на Teint Idole Ultra Cushion Foundation

Ако се абстрахираме от това, че основите тип „cushion” са модерни и оформиха един изцяло нов продукт, няма как да не се съгласим, че те са удобен вариант човек да пъхне (и пренася) фон дьо тена си в чантата и да може да го нанася практически на всякъде и по всяко време. С единствена задръжка от хигиеничен характер, опаковката на Teint Idole Ultra Cushion Foundation е изцяло съобразена с компактността и удобството – тя се отваря, разгъва и прибира по начин по който да отдели продукта от гъбичката и предлага едно не малко по размер (и доста удобно) огледало. На мен лично ми допадна факта, че гъбичката с продукт е консуматив (пълнител), който може да бъде закупуван отделно и подменян в самата кутийка, защото това поевтинява самия продукт – намалява цената на втората опаковка.

Къшън основата на Lancome: Teint Idole Ultra Cushion Foundation

Представяне на Teint Idole Ultra Cushion Foundation

За Teint Idole Ultra Cushion Foundation, се твърди че е високо покривна основа, но ако трябва да съм честна – в сравнение с Double Wear на Estee Lauder, която за мен е наистина високо покривна основа, тази спада по-скоро към средно покривните. Формулата на продукта предлага изключителна гъвкавост. Според нанасянето, Teint Idole Ultra Cushion Foundation може да застане като леко покривен (при нанасяне с четка), средно покривен (при нанасяне с гъбичката) и високо покривен (при надграждане). В същото време, завършекът на продукта е прекрасен – лек, свеж, буквално като на нова кожа. В сравнение с Miracle Cushion Foundation на Lancome, покривността е по-висока, а завършекът – по-матов. Но в никакъв случай не си представяйте пълен мат, има известна озареност на кожата, но тя не е сатенена и не изглежда мазна.

Върху моето лице основата не влиза във фините ми линии и онова, което най – много харесвам – мога да не я фиксирам с прах или пудра, а остава на мястото си цял ден. Също така, в дните, в които я нося, по-високата покривност допринася да нямам нужда и от коректор.

Къшън основата на Lancome: Teint Idole Ultra Cushion Foundation

Това, което ми се видя странно, обаче, е че в Douglas и Beauty Zone са заредени няколко нюанса на продукта и всъщност изборът на нужния цвят малко труден. Също така, особено в предвид на слънцезащтния фактор 50, който продукта има, не разбирам защо дойде в България чак в началото на есента – това щеше да е уникален продукт за лятото. За мен Teint Idole Ultra Cushion Foundation е един от най-добрите продукти, които пробвах тази година и затвърди мнението ми, че Lancome започват все повече да ме изненадват приятно с новостите, които лансират.

А утре, ще ви разкажа за другото малко бижу – Cushion Blush Subtil. Отново тип “cushion”, и отново на Lancome.

%d0%bc%d0%b0%d0%b3%d0%b8