Latin Look

13/04/2016

Предполагам, че всеки си представя латинския лук по различен начин – за мене той е бронзирана сияеща кожа, подчертани очи, силни устни.

Ето го и моето виждане по въпроса.

LATIN LOOK 2

Започваме с идеята за перфектна кожа – by Terry, Light-Expert в цвят Vanilla Light (5), който, въпреки името се оказа може би с една тоналност по-тъмен от моя естествен цвят на лицето. Но понеже търся леко загар (цветът на лятото), този фон дьо тен ми идва много добре. Блендирам с Beauty-Blender и разнасям по деколтето, за да няма резки граници.

За фиксиране нанасям Primed and Poreless Priming Powder на Too Faced. След това, с голяма и пухеста четка разнасям малко повече от обикновено бронзираща пудра, в случая тази на MAC – Bronzing Powder ( в цвят Golden). Контурирам малко скулите, за да придам усещане за лято, тен и слънце – нещо което латинките имат в изобилие.

Ружът е матов, кремообразен, в нестандартен за мен по-тъмен цвят (Tea Rose, Cheek and Lip Creme Color, на Too Faced).

latin llooks eyes3

За очите – ще гримирам само горния клепач и само със плътна черна очна линия – очертавам окото и изнасям ъгълчето.. AMC Eye Liner Gel на Inglot се оказа страхотен за целта! Тук не се постарах да е прекалено тънка линията, напротив, нарочно я направих малко по-дебела от нормалното. За миглите, първо сложих They Are Real Primer на Benefit , и след това стандартната за драматични лукове Better than Sex на Too Faced

latin llooks lips

Силни устни, силен цвят. Вариантите са или силно матово червено ( като това на Estee Lauder Pure Envy, ако сте с по-плътни устни, това ще е идеалният завършек на този latin look ) или силно розово, и не абсолютно матово. Аз си избрах розовият вариант и червилото на Marc Jacobs, цвят Roll the Dice 118, защото съм с доста тънки устни и матовите червила хич не ми застават.

И…Olé

LATIN LOOK5

 

By Sani