Laura Gellar: Палитрата Delicious Shades Of Nude

10/11/2017

Палитрата The Delectable Palette Delicious Shades Of Nude на Laura Gellar

При последното ми пътуване до Лондон, браузвах козметичните магазини без конкретна цел и идея – точно както често правя и онлайн. Някъде там, попаднах на щанд на Laura Gellar, марка, с която се запознах от близко, миналото лято, в  САЩ. Тогава си купих най-добрите моливи за очи, които аз съм ползвала. Марката Laura Gellar не се предлага в България, но съм гледала доста ревюта на нейни продукти. Така, спонтанно, реших да пробвам една от нейните The Delectable Palettes. Дълго се колебах между Delicious Shades of Cool и Delicious Shades of Nude. Избрах втората, защото реших, че никога не е излишна още една нюд палитра.  Не съм попадала на ревюта на продукти на Laura Gellar в други български блогове, а откровено смятам, че марката заслужава внимание. За това и реших да и отделя пост в блога.

Палитрата The Delectable Palette Delicious Shades Of Nude на Laura Gellar 2

Особеното за сенките и в двете палитри е това, че те не са пресовани. Всъщност те са били течни сенки, които са изляти във форми, а след това са изпечени. По този начин се предполага, че те ще излизат по-наситени, когато се използват с навлажнена четка, а когато се нанасят сухо ще са с по-тънък, прозрачен завършек.

Палитрата The Delectable Palette Delicious Shades Of Nude на Laura Gellar

определено заслужава награда за най-дългото име в историята на палитрите. Тя идва в релефна картонена опаковка, здрава, тънка и компактна. В нея има огледало и двустранна четка със скосен край и с такъв за блендиране. Четката бих определила като използваема в случай че няма друга налична. Сенките са подредени в два реда, по седем във всеки ред, общо 14 на брой, по 0,4 гр. всяка. Цветовете имат имена и те са изписани под всеки един от тях. Редовната цена на палитрата е 36 GBP, но аз я взех на промоция две бройки на цената на една.

Delicious Shades of Nude се различава от всички други нюд палитри

Палитрата The Delectable Palette Delicious Shades Of Nude на Laura Gellar 3

по това че в нея липсват най-стандартните неутрални цветове. В нея има 4 матови и 10 сатенени нюанса, топли и студени, но все земни цветове. До известна степен, тя прилича на Naked 2 на Urban Decay в цветовия нюанс, но двете палитри се различават по представянето на самите пигменти. Консистенцията на сенките е мека, лека и те се разнасят много тънко. Всички цветове се блендират прекрасно, а разпрашаването при матовите е минимално, да не кажа, че почти липсва. Първоначално сенките от Delicious Shades of Nude ми се видяха разочароващо слабо пигментирани. С течение на времето си дадох сметка, че именно по-слабата наситеност когато се нанасят сухи е идеална за дневен грим, за в офиса и за разходка в парка. Това прави палитрата много лесна за използване в сутрешната суета – пигментът не е никога прекалено много.

Палитрата The Delectable Palette Delicious Shades Of Nude на Laura Gellar swatches dry
Нанесени със суха четка

Нанесени с влажна четка, пигментът във всеки един цвят многократно се засилва. Така палитрата става идеална и за по-дръзки гримове. Разбира се, Delicious Shades of Nude е неутрална палитра, която няма как да бъде прекалено дръзка. Издръжливостта на сенките е повече от отлична. Първият път, когато я носих, дори забравих праймъра под тях и изобщо не очаквах да е останало нещо от тях след края на деня.  Вечерта те не само бяха там, но и изглеждах прилично добре. Това са и първите сенки, които нанесени навлажнени, мога да нося без основа върху клепача. И ето това вече беше голяма изненада.

Палитрата The Delectable Palette Delicious Shades Of Nude на Laura Gellar swatches wet
Нанесени с мокра четка
Сенките в Delicious Shades of Nude 

Creme е най-бледичкият и той почти не се забелязва върху моята кожа. Първоначално мислех, че ще е разочарование, но в последствие установих, че т.к. е матов, е идеален за нанасяне като основа върху целия клепач, след праймъра. Често изваждам палитрата заради него и заради Hazelnut, който използвам в сгъвката на окото. Vanilla е много сходен с Creme. Khaki е сред любимите ми зелени със топлия си златен отблясък, а най-не ми допада  Mahogany, който нанесен сух почти няма пигмент.

Знам, че изпечените сенки не винаги са толкова пигментирани като пресованите. Въпреки това, за ежедневието понякога са за предпочитане поради лекотата, с която се работи с тях. Delicious Shades of Nude е поредната неутрална палитра и тя не е продукт, който задължително всеки трябва да притежава. Дори и така, намирам изборът на цветове много приятен и гъвкав, така че с нея могат да се създадат много и все страхотни визии.

Maggie